Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oud-international en trainer Hans Kraaij sr. overleden

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2017, 17:46

Hans Kraaij sr. heeft op 81-jarige leeftijd het leven gelaten. - Foto: KNVB Media

Voormalig international Hans Kraaij sr. is vandaag, vrijdag 27 oktober, op 81-jarige leeftijd overleden. De familie laat in een persbericht weten dat hij in het bijzijn van zijn familie het leven heeft gelaten.

Een woeste kopbal, dat vond Hans Kraaij sr. het allermooist. Als centrale verdediger kon hij daar ook zijn ziel en zaligheid in leggen. Bij zijn clubs DOS en Feyenoord en in het Nederlands elftal. Ook als trainer kende hij een grote staat van dienst.

Nederlands elftal

Kraaij beschouwde zichzelf nooit als het grootste talent, maar ontpopte zich door zijn gedrevenheid en onverzettelijkheid als een zeer gewaardeerde clubspeler. Met DOS en Feyenoord werd hij landskampioen, nadat hij in 1957 al was gedebuteerd in Oranje in een oefeninterland tegen België in de Kuip (5-2). Kraaij kwam in totaal acht keer in actie voor Oranje, voor het laatst in 1964 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië (2-0).

Hans Kraaij (staand, tweede van links) voorafgaand aan Noorwegen - Nederland, 28 mei 1958.

Na zijn actieve periode als speler bleef Kraaij in vele functies in de voetbalwereld werkzaam. Eerst als trainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland, later ook als technisch directeur en tv- en radioanalyticus. Kraay was de eerste trainer/coach in Nederland die zowel Ajax, Feyenoord als PSV - de klassieke top-drie - onder zijn hoede heeft gehad. Dat unieke feit werd later alleen geëvenaard door Ronald Koeman.

De KNVB wenst alle nabestaanden en betrokkenen veel sterkte met het verwerken van het verlies.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen