Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ledenraad amateurvoetbal zoekt nieuwe collega voor kieskring 20

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2017, 9:09

Ledenraad amateurvoetbal zoekt nieuwe collega voor kieskring 20. - Foto: KNVB Media

Het Nederlandse voetbal is in beweging. De 1,2 miljoen leden van de KNVB, verdeeld over circa 3150 verenigingen, willen vooral lekker voetballen. Daarvoor moet alles wel goed geregeld zijn. Hier werken verenigingen elke dag hard aan, ondersteund door de KNVB.

De KNVB is zelf ook een vereniging. Twee keer per jaar is er een algemene vergadering van de dertig vertegenwoordigers van het amateurvoetbal. Bekijk de infographic om te zien hoe de vereniging KNVB binnen het amateurvoetbal op dit moment is georganiseerd.

Infographic Ledenraad Infographic Ledenraad Bekijk hier een infographic over de KNVB ledenraad.

Het ledenraadmodel

Met het ledenraadmodel wil het amateurvoetbal dicht bij de verenigingen en leden te staan. Verenigingen kiezen zelf wie hen in deze ledenraad vertegenwoordigt. Herkenbare vertegenwoordigers per kieskring waar je als vereniging op kunt bouwen.

Vanwege het bereiken van de maximale zittingstermijn treedt Wim Vermeule af als lid van de ledenraad. Dit betekent dat er in kieskring 20 per 13 december 2017 een vacature ontstaat. Heb je interesse in deze vrijwillige functie van ledenraadslid? Kijk dan of je past in het profiel en stel je kandidaat door het aanmeldformulier in te vullen en deze uiterlijk 20 november 2017 te sturen naar het e-mailadres hieronder.

Kieskring 20

De volgende gemeenten vallen onder kieskring 20: Borsele, Goes, Hulst, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland, Sluis, Terneuzen, Veere en Vlissingen.

Om je kandidaat te stellen moet je in ieder geval lid zijn van de KNVB en meerderjarig zijn. Overige eisen om je kandidaat te stellen vind je hieronder. Heb je vragen, neem dan contact op met Janet van Ginneken (06-53469710) of stuur een e-mail naar het e-mailadres hieronder.

Ledenraad

 

Voor vragen over de ledenraad stuur een e-mail naar

Verkiezingen

De verkiezing vindt digitaal plaats op 8, 9, 10 en 11 december 2017 (tot 22.00 uur). Eén bestuurder van de vereniging stemt namens de vereniging en haar leden. Het aantal stemmen dat wordt uitgebracht is gelijk aan het aantal leden vermeerderd met één stem voor de vereniging. Een vereniging met vijfhonderd leden heeft dus 501 stemmen.

Personen die wel lid zijn van de KNVB, maar niet van een vereniging brengen direct hun persoonlijke stem uit. Zowel verenigingen als individuele leden ontvangen hiervoor rechtstreeks digitaal een uitnodiging.

Proces

•    Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk 20 november 2017 kandidaat stellen;
•    13 november 2017 wordt een tussenstand van de kandidaatstellingen bekend gemaakt;
•    22 november 2017 worden alle kandidaten gepresenteerd op knvb.nl/ledenraad;
•    In week 48 krijgen de kandidaten de gelegenheid zich te presenteren;
•    De digitale verkiezingen vinden plaats op 8, 9, 10 en 11 december 2017 (tot 22.00 uur);
•    De uitslag wordt 12 december 2017 uiterlijk om 18.00 uur bekend gemaakt;
•    Het nieuwe ledenraadslid is per 13 december 2017 actief in zijn/haar functie.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen