Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Alleen maar lachende gezichten op jubileumeditie G-voetbaldag

KNVB Media
KNVB Media
3 augustus 2017, 12:35
1:17

Scheidsrechter Kevin Blom in de weer met een G-voetballer van Sparta Rotterdam. - Foto: KNVB Media

Voetbal is voor iedereen. En moet voor iedereen toegankelijk zijn, dus ook voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Waar is dat beter zichtbaar dan op de jaarlijkse G-voetbaldag in Barendrecht, die woensdag zijn 25e editie beleefde.

De jubileumeditie van de G-voetbaldag op sportpark De Bongerd was weer een groot succes. G-voetballers uit het hele land kwamen 's ochtends vroeg al bijeen voor dit unieke toernooi. Liefst 39 teams streden op de velden van BVV Barendrecht om de toernooiwinst. Zij werden gestoken in tenues van de betaald voetbalclubs, gecoacht door trainers uit de Eredivisie en Jupiler League en hun wedstrijden werden gefloten door de beste scheidsrechters van Nederland.

Voor één keer speler van ADO Den Haag, Feyenoord, FC Groningen of VVV-Venlo. De ruim 400 voetballers met een geestelijke of lichamelijke beperking genoten er met volle teugen van.

Het team van VVV-Venlo met coach Maurice Steijn.

Ajax versus Sparta Rotterdam: een sportieve en spannende pot.

Sinds 1993

De G-voetbaldag zag in 1993 het levenslicht, met oud-trainer Jan Reker als een van de grondleggers. Het toernooi is inmiddels een niet meer weg te denken evenement op de nationale voetbalkalender. Coaches en scheidsrechters uit het betaald voetbal nemen belangeloos deel. Zo waren in Barendrecht onder anderen bondscoach Dick Advocaat, Edwin van der Sar, Henk Fraser, Ron Jans, Steijn, Alfons Groenendijk, Maurice Steijn, Luc Nilis en Paul Bosvelt, Danny Makkelie en Kevin Blom van de partij.

De KNVB organiseert al ruim dertig jaar competities voor G-teams. Anno 2017 telt Nederland zo'n 5.000 G-voetballers.

Het plezier stond voorop tijdens de G-voetbaldag.

Het team van ADO Den Haag, met coach Alfons Groenendijk en mascotte Storky.

De G-voetbaldag werd georganiseerd door de Coaches Betaald Voetbal in samenwerking met de KNVB, BVV Barendrecht, Fonds Gehandicaptensport en de sponsors ING, Ziggo, Plus en Voetbal International.

G-voetbal G-voetbal Lees alles over G-voetbal in Nederland.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen