Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jelle Goes vertrekt bij de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
2 mei 2017, 22:55

Jelle Goes zoekt zijn toekomst 'buiten' Zeist. - Foto: KNVB Media

Jelle Goes vertrekt deze maand, na ruim 3,5 jaar werkzaam te zijn geweest als technisch manager, bij de KNVB. Goes, van 1996 tot 2001 ook al in dienst van de KNVB, zoekt zijn toekomst weer ‘buiten’ Zeist, in een functie dichter op de dagelijkse ontwikkeling van spelers en coaches.

Onder leiding van Goes en in aanwezigheid van tal van kopstukken uit het Nederlands voetbal, werd in december 2014 in Utrecht een uniek voetbalcongres over de toekomst van het Nederlands voetbal gehouden. Aansluitend consulteerden Goes en zijn team tientallen trainers, coaches, technisch directeuren, hoofden van jeugdopleidingen en andere experts in binnen- en buitenland. Dit resulteerde in 2016 in het breed gedragen rapport Winnaars van Morgen.

Rapport

Jelle Goes heeft met veel energie en samen met onder andere trainers, coaches en opleiders in het amateur- en betaald voetbal gewerkt aan de uitwerking van de uitkomsten en conclusies van het rapport, om zo een nieuwe richting te geven aan het Nederlandse voetbal. Hierbij is het een en ander concreet bereikt: in het gehele voetbal worden met ingang van het seizoen 2017/2018 de wedstrijdvormen aangepast, de nationale selecties maken meer gezamenlijke trainingsdagen dan ooit en in de toekomst zullen er ook weer jeugdinterlands plaatsvinden in Zeist. Daarnaast was het goed te zien dat de nationale teams onder de 17 en onder de 19 zich de afgelopen jaren keer op keer wisten te plaatsen voor Europese Kampioenschappen.

Nu vindt hij het tijd voor iets nieuws nu Winnaars van Morgen in een nieuwe fase komt. De volgende stap hierin vergt de langdurige commitment van een voetbaltechnische afdeling die de uitkomsten van het rapport bewaakt en toeziet op implementatie.

Ik heb het volste vertrouwen in de structuur van het Nederlandse voetbal

Jelle Goes: “Ik ben heel positief over het jeugdtalent dat we voortbrengen. Als we de lat maar hoog blijven leggen. Ik heb het volste vertrouwen in de structuur van het Nederlandse voetbal. De samenwerking tussen amateur- en betaald voetbal zal ook in de toekomst onze kracht blijken en het Nederlands voetbal weer terugbrengen naar de top; daar waar het hoort.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen