Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij verlaat de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
2 mei 2017, 13:00

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij vertrekt per 1 september bij de KNVB. - Foto: KNVB Media

Manager vrouwenvoetbal Minke Booij wordt de nieuwe directeur van Spieren voor Spieren. Per 1 september neemt ze afscheid van de KNVB en gaat ze aan de slag bij de stichting waar ze al sinds 2004 ambassadeur is. Ze blijft betrokken bij het aankomende EK Vrouwen in Nederland, dat van 16 juli tot 6 augustus in Nederland plaatsvindt.

Deze koers die met Minke is ingeslagen trekken we de komende jaren door.

"We feliciteren Minke met deze stap in haar carrière", aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. "Minke heeft bij de KNVB een basis gelegd voor de professionalisering in de top van het vrouwenvoetbal. Ook is er bij steeds meer amateurverenigingen aandacht voor meiden- en vrouwenvoetbal. Die koers trekken we de komende jaren door. Het organiseren van het grootste EK Vrouwen ooit komende zomer onderstreept onze ambitie om het vrouwenvoetbal nog meer op de kaart te zetten."

'Enthousiasme blijft groeien'

Minke Booij gaat aan de slag bij Stichting Spieren voor Spieren.

"Ik heb een fantastische tijd gehad bij de KNVB, waarin het vrouwenvoetbal grote stappen heeft gezet", zegt Booij. "De Eredivisie Vrouwen is een sterke competitie in wording, die steeds meer zichtbaar is, er voetballen steeds meer meiden en met een topsporttoernooi als het EK Vrouwen in aantocht blijft het enthousiasme voor vrouwenvoetbal groeien. Persoonlijk is echter de directiefunctie bij Stichting Spieren voor Spieren een nieuwe stap in mijn carrière. Het kleine team van mensen met hun enorme passie en betrokkenheid en de prachtige ambitie van de stichting om spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen, is hetgeen wat mij zo aantrekt in deze functie."

Olympisch goud

Booij (40) maakte naam als international van het Nederlandse vrouwenhockeyteam en als speelster van HC Den Bosch. Ze kwam 227 keer uit voor Oranje waarmee ze onder meer goud, zilver en brons op de Olympische Spelen in respectievelijk Peking (2008), Athene (2004) en Sydney (2000) won. Bij HC Den Bosch won ze elf landstitels op rij. Nadat ze haar actieve carrière beëindigde, was ze van 2009 tot 2011 als accountmanager sponsoring verbonden aan de Nederlandse hockeybond (KNHB). Daarna was zij als projectmanager Sport en Goede doelen actief bij De Lotto en vanaf 2015 in dienst als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen