Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Amsterdam ArenA gaat naam dragen van Johan Cruijff

KNVB Media
KNVB Media
25 april 2017, 20:16

De - nu nog - Amsterdam ArenA tijdens oefeninterland Nederland - Italië in maart. - Foto: KNVB Media

De Amsterdam ArenA gaat voortaan de Johan Cruijff ArenA heten. Dat werd vandaag, dinsdag, bekendgemaakt, op de dag dat de legendarische nummer veertien zeventig jaar zou zijn geworden.

Het bestuur van de Amsterdam ArenA, de directie van AFC Ajax NV en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam hebben de naamswijziging afgesproken in een intentieverklaring. Binnen zes maanden zal de intentieverklaring officieel voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Naast de naamswijziging van het stadion zal er een straat, plein of brug in Amsterdam naar Johan Cruijff vernoemd worden.

Nederlands elftal

Johan Cruijff werd 68 jaar.

Het Nederlands elftal werkte tot nu toe zestig interlands af in de Amsterdam ArenA. De eerstvolgende wedstrijd voor Oranje in Amsterdam staat gepland voor zondag 3 september, als de ploeg het in de strijd om WK-kwalificatie opneemt tegen Bulgarije.

Johan Cruijff speelde voor Ajax, FC Barcelona, Los Angeles Aztecs, Washington Diplomats, Levante, nogmaals Ajax en Feyenoord. Hij kwam tot 48 interlands, waarin hij 33 keer scoorde. Na zijn carrière als speler was hij hoofdtrainer bij Ajax en FC Barcelona.

Cruijff overleed vorig jaar op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen