Geslaagd eerste congres Supporterscollectief

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2017, 15:16

In het Trainingscentrum op de KNVB Campus vond zondag 26 maart het eerste congres van het Supporterscollectief Nederland plaats. - Foto: KNVB Media

In het Trainingscentrum op de KNVB Campus vond zondag 26 maart het eerste congres van het Supporterscollectief Nederland plaats. De bomvolle zaal, gevuld met supporters van clubs uit de Eredivisie en Jupiler League, discussieerde met onder meer Gijs de Jong over onderwerpen die de supporters aangaan.

Initiatiefnemer en AZ-supporter Matthijs Keuning trapte de meeting af door te vertellen over het doel en de reden achter de oprichting van het Supporterscollectief. Dit representatieve orgaan (uniek in zijn soort, met supporters van Eredivisie en Jupiler League clubs, grote en kleine clubs en afkomstig uit alle delen van het land) is een belangrijke gesprekspartner van de KNVB. Vroeger werd er over supporters gepraat, nu wordt er met supporters gepraat. Bijvoorbeeld op het gebied van de nieuwe competitieopzet en het plan ‘Toegankelijk, gastvrij & veilig voetbal 2020’. Gijs de Jong benadrukte dat de bond graag samen met de fans stappen wil maken, om voetbal in stadions voor iedereen weer leuk te maken.

Vroeger werd er over supporters gepraat, nu wordt er met supporters gepraat.

Supporters essentieel

Supporters zijn van essentieel belang, zij maken de club

Bondsvoorzitter Michael van Praag sloot het congres af. “Supporters zijn van essentieel belang, zij maken de club”, zo benadrukte hij de rol van de supporters. “Ik ben er dan ook trots op om hier te staan voor een groep van zoveel verschillende supportersorganisaties.  De stem van de supporters moet worden gehoord, zodat we – supporters, KNVB, politie en gemeenten – samen een mooie stap vooruit maken om het voetbal in alle stadions een feest te laten zijn.” Door de inspanning van alle betrokkenen, is het mogelijk om deze gezamenlijke ambitie te verwezenlijken. Dit congres was, daar waren alle aanwezigen het over eens, een eerste geslaagde aanzet daartoe. 

Het congres was, daar waren alle aanwezigen het over eens, een eerste geslaagde aanzet daartoe. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven