Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Broers Verhaar strijden om titel 'Doelpunt van het Jaar'

KNVB Media
KNVB Media
23 december 2016, 10:02

Sparta-aanvaller Thomas Verhaar is genomineerd in de categorie KNVB Beker, zijn broer Wessel in de categorie Zaalvoetbal. - Foto: KNVB Media

De strijd om de titel 'Doelpunt van het Jaar 2016' is in volle gang. In zes categorieën wordt er gevochten om de eretitel. De verkiezing bevat daarnaast een ander element: de strijd tussen de broers Thomas en Wessel Verhaar.

Thomas (28) is genomineerd in de categorie KNVB Beker, terwijl Wessel (26) een gooi doet naar de prijzen in de categorie zaalvoetbal. Dat beide broers genomineerd zijn in de zoektocht naar het mooiste doelpunt, beschouwen ze als een eer. "Het is best grappig", vindt Wessel. "Vroeger hebben we samengespeeld en waren er veel gelijkenissen. De laatste jaren is dat veel minder geworden. Thomas speelt als prof bij Sparta, terwijl onze andere broer Felix en ik bij de amateurs spelen. Thomas staat daardoor meer veel meer in de picture." Thomas vult aan: "Normaal hebben we niet meer zoveel met elkaar te maken, maar het is leuk dat je elkaar op deze manier dan weer tegenkomt."

Veld vs. zaal

In de categorie zaalvoetbal heb ik op Wessel gestemd. Technisch was zijn doelpunt moeilijker dan die van mij

Waar Thomas zijn genomineerde doelpunt op het veld maakte tijdens een wedstrijd tussen Sparta en FC Dordrecht, schoot Wessel zijn uitverkozen goal in de zaal namens TPP op fraaie wijze binnen tegen FC Eindhoven. De zaal en het veld, het zijn twee verschillende werelden. "Het is allebei voetbal, daarin zijn beide doelpunten met elkaar te vergelijken", stelt Wessel. "Al kom je in de zaal sneller bij het doel uit, waardoor het gemakkelijker scoren is. Op het veld is dat iets moeilijker. In dat opzicht is het doelpunt van Thomas knapper."

De aanvaller van Sparta koestert goede herinneringen aan het doelpunt dat hij maakte. "Het was een fijne goal. Het was voor mij de tweede wedstrijd dit seizoen waarin ik in de basis mocht starten. Ik heb er goede herinneringen aan, ondanks dat ik later tijdens dat duel nog een rode kaart kreeg."

Thomas Verhaar scoorde op fraaie wijze in het bekerduel tegen FC Dordrecht. Het doelpunt is als vierde te zien.

Technisch moeilijker

Maar hoe mooi hij zijn eigen treffer ook vindt, Thomas geeft ruiterlijk toe dat hij het doelpunt van zijn broer Wessel fraaier is. "In de categorie zaalvoetbal heb ik ook op hem gestemd. Technisch was dat doelpunt veel moeilijker dan die van mij." Wessel bevestigt de woorden van zijn broer, terwijl hij zijn doelpunt nog eens beschrijft. "Ik nam de bal aan met mijn hoofd. Daarna viel 'ie direct goed om te schieten. Voor mijn gevoel schoot ik 'm strak in de kruising. De handelingen waren moeilijker dan bij het doelpunt van Thomas, ik vind mijn doelpunt daarom ook mooier."

Wessel Verhaar in actie namens TPP Rotterdam tegen FC Eindhoven.

Beide broers strijden in aparte categorieën voor de eretitel, maar mochten ze doordringen naar de volgende ronde, dan zijn de broers ineens concurrenten. Waar Thomas in deze ronde nog op Wessel stemde, zou hij dat niet doen als beide broers tegen elkaar strijden. "Nee, dan wil ik winnen. Ik hou er niet van om te verliezen. En al helemaal niet van mijn broertje." Wessel laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Als we tegen elkaar spelen dan wil ik ten koste van alles winnen, dan gun ik Thomas niks. Dat was in het begin van dit seizoen ook zo. Toen hebben Felix en ik met VOC Rotterdam een oefenwedstrijd tegen Thomas gespeeld."

Het doelpunt van Wessel Verhaar, als tweede te zien in bovenstaande video, was technisch gezien moeilijker dan de treffer van zijn broer Thomas.

Gunfactor

Om door te dringen tot de finaleronde hebben de broers echter nog flink wat stemmen nodig. Thomas heeft een fikse achterstand op Ali Akla (IJsselmeervogels) en Robert Mühren (AZ), terwijl Wessel Oranje-international Tevfik Ceyar en Ouassim Amr (Mar Seafood) voor zich moet dulden. Mocht slechts één van beiden de eindstrijd halen? Dan gunnen de broers Verhaar elkaar de titel. "Als we toch niet tegen elkaar strijden, mag hij van mij zeker winnen", zegt Wessel. "Dan gun ik het hem ook wel", vult Thomas aan. "Al gun ik het mezelf net iets meer."

Stemmen! Stemmen! Wat is volgens jou het doelpunt van het jaar? Breng je stem uit in de zes verschillende categorieën!

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen