Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB gaat samenwerken met Iraanse voetbalbond

KNVB Media
KNVB Media
24 november 2016, 11:04

President van de IRIFF, Mehdi Taj, en KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag ondertekenden donderdagochtend (Nederlandse tijd) een samenwerkingsovereenkomst. - Foto: KNVB Media

Bondsvoorzitter Michael van Praag heeft vanochtend, donderdag 24 november, in Teheran een “Memorandum of Understanding” ondertekend met de Iraanse voetbalbond, de IRIFF. De voetbalbonden gaan onder andere samenwerken op het gebied van vrouwenvoetbal, het opleiden van coaches, talentontwikkeling en wedstrijdorganisatie.

Michael van Praag ondertekende de samenwerkingsovereenkomst in de aanwezigheid van Johan van Geijn (KNVB International Programs/World Coaches) en 14-voudig Iranees international Amir Hashemi (coach van amateurclub SC NEC uit Nijmegen). Namens de IRIFF ondertekende president Mehdi Taj het document en waren vice-president Ali Kafashian en bestuurslid vrouwenvoetbal Heidar Baharvand aanwezig.

IRIFF vice-president Ali Kafashian, KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag, IRIFF-president Mehdi Taj en Heidar Baharvand, bestuurslid vrouwenvoetbal van de IRIFF.

‘Voetbal voor iedereen’

De KNVB gaat de voetbalbond van Iran helpen met het stimuleren van vrouwenvoetbal in hun land. De bonden gaan onder andere aan de slag met uitwisselingsprogramma’s en het opzetten van trainersopleidingen voor vrouwen en meisjes. Dit samenwerkingsverband biedt tevens mogelijkheden om KNVB-waarden op het gebied van gelijkheid en diversiteit in het voetbal over te dragen. ‘Voetbal voor iedereen’ is voor de KNVB een belangrijk uitgangspunt en dit wordt ook internationaal uitgedragen.

De KNVB wil de positieve kracht die van sport uitgaat benutten

De komende periode worden er diverse projecten in Iran georganiseerd om de sport naar een hoger plan te tillen en ook zal de KNVB de IRFF bijstaan bij de aanleg van minivelden. Verder zoeken de KNVB en de IRFF ook nadrukkelijk een maatschappelijke samenwerking. De KNVB wil de positieve kracht die van sport uitgaat benutten om een bijdrage te leveren aan de verhoudingen tussen de landen.

Iraans voetbal in bloei

Het Iraanse voetbal is momenteel in bloei. Het A-team staat bovenaan in de WK-kwalificatiegroep met onder andere Zuid-Korea, China en Qatar en de jeugdteams van Onder 20 en Onder 17 zijn gekwalificeerd voor de aankomende WK’s. Ook werd het zaalvoetbalteam onlangs tweede op het WK.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen