Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Winnaars van Morgen: Optimale wedstrijdvormen voor pupillen

KNVB Media
KNVB Media
29 oktober 2016, 13:00
1:13

Momenteel vinden er door het hele land pilots plaats voor de optimale wedstrijdvormen voor pupillen. - Foto: KNVB Media

In het rapport 'Winnaars van Morgen' heeft een grote groep vertegenwoordigers uit het Nederlandse voetbal aanbevelingen gedaan, om de ontwikkeling van Nederlandse talenten te vernieuwen en te verbeteren. In een reeks video’s lichten we een aantal van deze speerpunten uit. Vandaag deel III: 'Optimale wedstrijdvormen’.

"De achterliggende gedachte is eigenlijk in twee woorden te omvatten: plezier en ontwikkeling", zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee in deze video. "Plezier zit in meer balbezit, meer balcontact en met je vriendjes en vriendinnetjes voetballen. Dribbelen, scoren, passen. Niet dat het nu niet goed is, want kinderen hebben veel plezier, maar het kan nóg optimaler. Daarom noemen we het ook optimale wedstrijdvormen."

Winnaars van Morgen

Het rapport ‘Winnaars van Morgen’ beschrijft het innovatieprogramma dat is ontwikkeld door een grote groep vertegenwoordigers uit het Nederlandse voetbal. Een projectteam van de KNVB heeft een groot aantal aanbevelingen gedaan, om de ontwikkeling van Nederlandse talenten te vernieuwen en te verbeteren.

Samenvatting Winnaars van Morgen Samenvatting Winnaars van Morgen Lees hier een samenvatting van het rapport.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen