Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Advies: Tijdelijke RvC betaald voetbal blijft tot voorjaar aan

KNVB Media
KNVB Media
24 oktober 2016, 20:05

De voordrachten voor een volledige RvC worden uitgesteld tot de voorjaarsvergadering - Foto: KNVB Media

De selectiecommissie die op zoek is naar een nieuwe voorzitter voor de Raad van Commissarissen (Betaald Voetbal) bij de KNVB, adviseert de algemene vergadering betaald voetbal van 29 november a.s. om de RvC voorlopig in een tijdelijke, beperkte samenstelling tot de voorjaarsvergadering van 2017 het toezichthoudende werk waar te laten nemen.

De selectiecommissie beveelt aan de RvC uit de navolgende twee personen te laten bestaan: Erik Mulder namens de Eredivisie CV én Simon Kelder namens de CED (eerste divisie).
Daarnaast worden er voor de tweekoppige RvC twee adviseurs aanbevolen; Niek-Jan van Kesteren en John Jaakke. De voordrachten voor een volledige RvC, waaronder een nieuwe voorzitter van de RvC, worden uitgesteld tot bedoelde voorjaarsvergadering.
 
De selectiecommissie, zoals bekend bestaande uit Jeroen Slop (Ajax), Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam) en Luuc Eisenga (sc Heerenveen), kwam vandaag tot dit advies aan de algemene vergadering betaald voetbal.
 
Met Simon Kelder blijft een oudgediende in beeld. Kelder (72) is op 4 juni 2012 op bindende voordracht van de Coöperatie Eerste Divisie (CED) benoemd tot lid van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB. De geboren Rotterdammer was jarenlang ondermeer voorzitter van Excelsior.

Erik Mulder (48) is CFO bij de Lubbers Transport Group, maar was, nadat hij er eerst penningmeester was, geruime tijd financieel directeur bij FC Groningen. Daar nam hij in 2012 afscheid. Tot dat moment vormde hij met Hans Nijland de directie van FC Groningen.

Van de twee te benoemen adviseurs is Niek-Jan van Kesteren (64) sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor het CDA. Hij was algemeen directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW en directeur van MKB Nederland. Eerder was hij directeur sociale zaken bij werkgeversverbond NCW.

John Jaakke (62) is jurist en was sportbestuurder. Van 2003 tot 2008 was hij voorzitter van AFC Ajax. Hij volgde daar Michael van Praag op.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen