Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectiecommissie nieuwe RVC en plan betere samenwerking

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2016, 17:30

Selectiecommissie gaat een kandidaat zoeken voor de benoeming van de nieuwe RVC-voorzitter. - Foto: KNVB Media

De afgevaardigden van de algemene vergadering betaald voetbal (AVBV) hebben woensdag tijdens een buitengewone vergadering een selectiecommissie geformeerd die een kandidaat selecteert voor de benoeming van de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (RVC) betaald voetbal van de KNVB.

Tijdens dezelfde vergadering, waarin alle clubs uit het betaald voetbal en de Centrale Spelersraad vertegenwoordigd zijn, spraken de afgevaardigden en de KNVB met elkaar af dat er een voorstel komt waarin staat hoe ze beter en hechter gaan samenwerken.

Selectiecommissie

De selectiecommissie voor de RVC bestaat uit Arie van Eijden (Almere City FC), Wim Biesterveld (FC Volendam), Jeroen Slop (AFC Ajax) en Luuc Eisenga (sc Heerenveen). Zij gaan zelf op zoek naar een onafhankelijke voorzitter voor hun commissie.

De afgevaardigden van de AVBV kunnen tot en met maandag aanstaande, suggesties kenbaar maken voor kandidaten voor de RVC. Uit deze suggesties selecteert de selectiecommissie een kandidaat voor het voorzitterschap van de RVC op basis van het functieprofiel dat vandaag door de AVBV is vastgesteld. Aanvullend doen de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie ieder één bindende voordracht voor een lid van de nieuwe RVC. Tijdens de AVBV op 29 november kan de vergadering dan drie leden van de RVC benoemen.

Coaches willen meebeslissen in AVBV

De algemene vergadering betaald voetbal vindt op 29 november plaats.

Tijdens de vergadering is tevens aan de orde gekomen de wens van de vakbond voor trainers, Coaches Betaald Voetbal (CBV), om een grotere rol te spelen bij de (besluitvormingsprocessen binnen) de KNVB. Deze wens wordt meegenomen bij het onderzoek naar de governance en besluitvormingsprocessen binnen de KNVB. De bedoeling is daarover in het voorjaar een besluit te nemen.

Henk Kivits (toezichthouder namens de Eredivisie) treedt af als lid van de RVC. Hij werd op 30 mei 2013 benoemd tot voorzitter van de ECV. Op 4 juni van dat jaar werd hij ook lid van de raad van commissarissen betaald voetbal van de KNVB. Kivits bleef eerder op collectief verzoek van Eredivisieclubs in functie. Hij treedt nu af omdat hij zich voorafgaand aan de bijeenkomst vandaag in Zeist, onvoldoende gesteund voelde door de clubs uit de Eredivisie.

Beter samenwerken

Belangrijk gespreksonderwerp van de vergadering was de samenwerking tussen de afgevaardigden van de AVBV en de KNVB. Afgesproken is dat er een voorstel komt om dit aspect te verbeteren, beter met elkaar samen te werken, meer contact met elkaar te hebben en de besluitvorming binnen het betaald voetbal meer met elkaar af te stemmen. Dit voorstel zal op 29 november in de AVBV aan de orde komen.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen