Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Deel RvC betaald voetbal blijft voorlopig aan

KNVB Media
KNVB Media
21 september 2016, 20:34

Deel RvC betaald voetbal blijft voorlopig aan - Foto: KNVB Media

Na voorzitter Johan Lokhorst is gisteren Ger Vermeulen eveneens opgestapt uit de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB. Een deel van de eredivisieclubs heeft geen vertrouwen meer in de RvC. Om die reden stapten beide leden op. De overige drie commissarissen blijven voorlopig nog aan.

Vermeulen, in het dagelijks leven plaatsvervangend president van de Arrondissementsrechtbank Overijssel, werd op 4 juni 2012 door de clubs benoemd tot lid van de RvC. Vermeulen zette daar gisteren zelf een punt achter: “In de laatste weken is er rond de RvC betaald voetbal een atmosfeer gecreëerd waarin ik niet langer kan maar zeker ook niet wil functioneren. Als onafhankelijk commissaris heb ik mij graag en met overtuiging ingezet voor het vernieuwen van de KNVB waarmee wij al een eind op weg waren. Ik ben overtuigd van de juistheid van de weg die wij waren ingeslagen. De KNVB is een sterk merk en een krachtige organisatie die geenszins hoeft te twijfelen aan de organisatorische en sportieve toekomst.’’ Zijn collega-commissarissen en de directie betaald voetbal hebben Vermeulen bedankt voor zijn werk tot nu toe voor de KNVB.

Continuïteit

Henk Kivits (toezichthouder namens de Eredivisie), Simon Kelder (toezichthouder namens de Jupiler League) en Johan de Kock (portefeuille technische zaken) blijven nog aan. Kelder en De Kock zijn regulier aftredend, over hun herbenoeming wordt daarom in de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal door deze algemene vergadering besloten. Henk Kivits blijft tot diezelfde vergadering eveneens in functie. Hij doet dat op verzoek van het collectief van eredivisieclubs. De clubs hebben een beroep op hem gedaan voorlopig nog aan te blijven om de continuïteit van toezichthouden te waarborgen en lopende zaken in behandeling te blijven houden in de transitie naar een nieuwe RvC. Eerder vandaag heeft de directie betaald voetbal de drie commissarissen gevraagd in het belang van diezelfde continuïteit tot eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal in functie te blijven.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen