Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Voorzitterscongres: cultuur en pupillenvoetbal centraal

KNVB Media
KNVB Media
22 september 2016, 11:22

De aanwezige voorzitters tijdens het KNVB Voorzitterscongres zijn aandachtig toeschouwer van de verschillende presentaties. - Foto: KNVB Media

Van Friesland tot het uiterste zuiden van Limburg; voorzitters uit het hele land kwamen vrijdag 16 en zaterdag 17 september bijeen tijdens het KNVB Voorzitterscongres. Verdeeld over drie sessies deden de bestuurders inspiratie op via elkaars verhalen en werden zij meegenomen met de ideeën en plannen van de KNVB om het pupillenvoetbal naar een hoger plan te brengen.

Op de velden van het Voetbalmedisch Centrum werden de nieuwe voetbalvormen voor pupillen gedemonstreerd.

Ook het ontwikkelen van de cultuur op de club was een centraal thema tijdens het Voorzitterscongres. Gastspreker Benno Schildkamp sprak over zijn eigen ervaringen. De aandacht voor het menselijke aspect is in zijn ogen de sleutel om samen een positieve en veilige cultuur te creëren.

Na de presentatie over de veranderingen in het pupillenvoetbal werden de aanwezige bestuurders meegenomen naar het Voetbalmedisch Centrum voor een demonstratie van de nieuwe voetbalvormen op de velden.

"Boeiend evenement"

“Een logisch en goed onderbouwd verhaal”, zegt Michéle Weyne van RKVV Meerburg. Zij ervaarde het Voorzitterscongres als een boeiend evenement. “Ik kwam hier om inspiratie op te doen om onze club nog beter te kunnen besturen. Met de verhalen van andere clubs en de interessante gastsprekers kunnen we ons voordeel doen. Het blijkt maar weer dat je binnen een vereniging als team moet samenwerken om het voor de leden en de vrijwilligers zo leuk mogelijk te maken.”

Lees voor meer inspiratie het sfeerverslag van het KNVB Voorzitterscongres, waarin enkele bestuurders tijdens het congres op de voet gevolgd zijn en vertellen over hun ervaringen. Bekijk hieronder de compilatie die gemaakt is tijdens één van de drie congressen.

Voorzitterscongres: ‘Vol inspiratie terug naar huis’ Voorzitterscongres: ‘Vol inspiratie terug naar huis’ Het KNVB Voorzitterscongres is bij uitstek het evenement waar voorzitters van amateurverenigingen kunnen leren van collega-bestuurders. Kennisdeling is essentieel in deze tijd om elkaar te helpen.

Aftrap nieuw seizoen met het KNVB Voorzitterscongres.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen