Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Lokhorst treedt af als voorzitter RVC van de KNVB

KNVB Media
KNVB Media
16 september 2016, 21:23

Johan Lokhorst: "Zonder vertrouwen kun je niet functioneren." - Foto: KNVB Media

Johan Lokhorst treedt per direct af als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) Betaald Voetbal van de KNVB. Dat maakte hij vrijdagavond bekend aan zijn collega commissarissen en aan de directie van KNVB. De overige vier leden van de RvC beraden zich komende week over de ontstane situatie.

Lokhorst betreurt zijn stap, maar ziet geen andere weg: “Ik vind het jammer dat een deel van de eredivisieclubs ons werk om structurele veranderingen binnen de KNVB aan te brengen niet steunt. Ik betreur het ook dat die clubs deze week hun gebrek aan vertrouwen in mij en de RvC hebben kenbaar gemaakt. Zonder vertrouwen kun je niet functioneren. Zéker niet als voorzitter, want die is als eerste verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Dus treed ik af. Ik heb mijn werk graag gedaan, maar het eindigt helaas eerder dan ik had gewild.’’

Begrip

Jean Paul Decossaux, directeur-bestuurder betaald voetbal: “Het is jammer dat Johan zich genoodzaakt voelt om nu op te stappen, maar ik begrijp en respecteer zijn beslissing. Binnen de KNVB gaan we door met ons werk en voeren wij verder intensief overleg met de RvC en het Bondsbestuur.”

Johan Lokhorst (64) werd op 4 juni 2012 door de clubs benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen betaald voetbal van de KNVB, als opvolger van Benk Korthals. Lokhorst was tot die tijd van vanaf 2009 lid van het UEFA Club Financial Control Panel. Bij zijn aantreden als voorzitter van de RvC beëindigde hij zijn functie bij UEFA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen