Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Intersport nieuwe KNVB-partner vrouwenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
12 september 2016, 12:00

Jan Willem Juffer (directeur Intersport), Oranje-aanvoerster Mandy van den Berg, Minke Booij (manager Vrouwenvoetbal) en Jean-Paul Decossaux (directeur commerciële zaken betaald voetbal) - Foto: KNVB Media

Intersport is de komende jaren partner van de KNVB om een bijdrage te leveren aan de groei van het vrouwenvoetbal. Deze nieuwe samenwerking is maandag ondertekend en loopt tot en met het WK in 2019.

In bijzijn van de selectie van het Nederlands vrouwenteam werd het partnerschap tussen Intersport en de KNVB bekrachtigd. De Leeuwinnen reizen maandag af naar de Verenigde Staten waar aanstaande zondag in Atlanta een vriendschappelijke wedstrijd tegen wereldkampioen Verenigde Staten op het programma staat.

Meiden- en vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland.

Allereerste partner

Intersport is de eerste partner van het vrouwenvoetbal in Nederland. Jan Willem Juffer, directeur Intersport: "Samen met de KNVB willen wij vrouwenvoetbal in Nederland meer naar de mensen brengen. Het vrouwenvoetbal spreekt ons aan en we streven ernaar om de snelste groeiende sport van Nederland een verdere impuls te geven."

De KNVB is blij met deze samenwerking. Minke Booij, manager vrouwenvoetbal: "Steeds meer meiden kiezen voor voetbal. De sport stijgt in populariteit. De Leeuwinnen zijn ook al onderdeel van het voetbalspel FIFA17 en het EK volgend jaar in eigen land is natuurlijk het mooiste podium om de aandacht nog verder te vergroten. De steun van Intersport past bij de ontwikkeling die het vrouwenvoetbal doormaakt, zowel in de top als in de breedte."

Intersport wil de KNVB helpen het vrouwenvoetbal naar een breder publiek te brengen.

Maandagmiddag delen de OranjeLeeuwinnen voor hun vertrek naar de VS ballen uit aan jonge voetballiefhebbers op Schiphol.

Meiden en vrouwen Meiden en vrouwen Lees alles over het meiden- en vrouwenvoetbal in Nederland.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen