Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax stuit op FK Rostov in laatste voorronde CL

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2016, 12:46

Davy Klaassen neemt het met Ajax op tegen FK Rostov. - Foto: KNVB Media

FK Rostov is de laatste sta-in-de-weg voor Ajax in de route naar de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers werden vrijdag bij de loting voor de play-offs, de laatste voorronde, gekoppeld aan de nummer twee van de Russische competitie.

Ajax, dat bij de loting in Nyon tot de geplaatste clubs behoorde, speelt op 16 of 17 augustus eerst een thuiswedstrijd. De return in Rostov aan de Don vindt een week later plaats. FK Rostov was in de vorige ronde te sterk voor Anderlecht. De Russen bleven in de eerste wedstrijd in eigen huis op 2-2 steken, maar sloegen een week later in Brussel toe door met 2-0 te winnen.

Landskampioen PSV is automatisch verzekerd van de groepsfase van de Champions League.

AZ tegen Vojvodina

AZ speelt donderdag 25 augustus in het AFAS Stadion tegen Vojvodina.

In de play-offs van de Europa League treft AZ een Servische tegenstander: Vojvodina uit Novi Sad. De Alkmaarders spelen de eerste wedstrijd in Servië. Vojvodina was in de vorige ronde over twee duels te sterk voor Dinamo Minsk. Thuis werd het 1-1, waarna de Serviërs in de uitwedstrijd verrasten met een 0-2 zege. De play-offs worden gespeeld op donderdag 18 en 25 augustus.

Bekerwinnaar Feyenoord is direct geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Heracles Almelo werd in de derde voorronde uitgeschakeld door FC Arouca uit Portugal.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen