Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftrap 35- en 45-plustoernooien op 20 mei

KNVB Media
KNVB Media
31 maart 2016, 13:28

De toernooien zijn op meer dan zeventig locaties door heel het land. - Foto: KNVB Media

Sportiviteit, gezelligheid en niet te vergeten een spetterende 'derde helft'. Stuk voor stuk elementen die de 7x7 35- en 45-plustoernooien zo populair maken. Goed nieuws voor deze doelgroep, want vanaf vrijdag 20 mei is het weer zover. Dan staan de 35- en 45-plussers alweer voor het zevende seizoen op rij aan de aftrap van de voorrondes. Voor de 35-plussers vindt de toernooivorm voor de zesde keer doorgang.

Steeds meer 35- en 45-plusvoetballers willen een lekker potje voetballen met leeftijdgenoten. Zo stonden er vorig jaar ruim vijfduizend deelnemers aan de aftrap van het evenement. De organisatie verwacht tijdens de editie van 2016 wederom het aantal deelnemers van vorig jaar te overtreffen.

Meer dan zeventig locaties

De toernooien starten op vrijdagavond 20 mei. In totaal zijn er meer dan zeventig locaties door het hele land ter beschikking gesteld. Door deze spreiding van locaties zijn de toernooien voor alle deelnemers goed bereikbaar. De winnaars van de voorrondes plaatsen zich voor een van de zes districtsfinales.

De districtskampioenen kwalificeren zich vervolgens voor de landelijke finale in Zeist, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 11 juni. Inzet hierbij is het Nederlands kampioenschap 7x7 35/45+ voetbal.

Niemand buitenspel

Bij het 7x7 35/45+ voetbal geldt de buitenspelregel niet, is het toegestaan om onbeperkt door te wisselen en is het maken van een sliding verboden. Zowel KNVB-leden als niet-leden kunnen aan deze toernooivariant deelnemen. Alle locaties Alle locaties Check alle locaties waar het 7x7 35/45+ voetbal wordt gespeeld en meer informatie over deze voetbalvorm.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen