Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Het Nederlands voetbal staat stil bij overlijden van Johan Cruijff

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2016, 17:30

Foto: VI Images

De KNVB, inclusief het Nederlands elftal, zijn staf en bestuurders die bijeen zijn in Noordwijk, is erg geraakt door het bericht dat Johan Cruijff donderdagmiddag op 68-jarige leeftijd is overleden in Barcelona.

Cruijff overleed in bijzijn van zijn familie, naar wie onze gedachten op dit moment uitgaan. Het overlijden van Cruijff is een groot verlies voor het Nederlands voetbal en er wordt dan ook op verschillende manieren stilgestaan bij de dood van Cruijff.
 
Zoals bekend speelt het Nederlands elftal vrijdag in Amsterdam een interland tegen Frankrijk. Vanwege de grote verdiensten van Johan Cruijff voor het nationale en internationale voetbal, zal de wedstrijd in de 14e minuut worden stilgelegd voor een minuut stilte. Ook in het amateurvoetbal worden clubs opgeroepen om stil te staan bij het overlijden van Cruijff. Hoe clubs dit doen is voor hen vrij om te bepalen, dit kan bijvoorbeeld door de vlag halfstok te hangen, rouwbanden te dragen of door vooraf of in de 14e minuut stilte in acht te nemen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen