Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB haalt banden aan met Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao

KNVB Media
KNVB Media
14 januari 2016, 19:49

Foto: KNVB Media

De KNVB is momenteel te gast in Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao. De delegatie bestaat uit bondsvoorzitter Michael van Praag, directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, commercieel directeur Jean Paul Decossaux en coördinator van WorldCoaches Johan van Geijn. Zij bezoeken deze landen om te bespreken hoe zij de samenwerking ook in de toekomst goed kunnen voortzetten.

Michael van Praag overhandigt een shirt aan  minister-president Ben Whiteman van  Curaçao. Bron: @OostveenBert

Samenwerking bonden

Al sinds het voorzitterschap van wijlen Jeu Sprengers onderhoudt de KNVB al warme banden met de voetbalbonden van Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao en biedt waar mogelijk ondersteuning. Tijdens het bezoek bespreekt de KNVB met de andere bonden wat de samenwerking tot dusver opleverde en bespreken zij de huidige aflopende samenwerkingscontracten met de bonden en overheden. De intentie van de KNVB is om deze contracten te verlengen.

Van Oostveen: "Voetbal leeft hier”

"De voetbalbonden van Suriname en de ABC-eilanden maken op ons een ambitieuze indruk en we zien dat het voetbal erg leeft", aldus Bert van Oostveen. "De mensen hier hebben echt een hart voor de sport. Tegelijkertijd zie je ook meteen waar de uitdagingen liggen. Het ontbreekt hen hier vooral aan goede kaders en infrastructuur. Op deze gebieden bieden wij graag onze ondersteuning aan. Met de bonden en overheden zijn we in gesprek over hoe we dit precies kunnen vormgegeven. We waren er al van overtuigd dat we hier ons steentje konden bijdragen en dit bezoek maakt nog eens duidelijk dat zij onze steun kunnen gebruiken. Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao kunnen op ons rekenen."

Werken aan profleague in Suriname

In de periode 11 tot en met 14 januari 2016 was de KNVB op uitnodiging van de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB), John Krisnadath, in Suriname. De SVB zit midden in een proces van revitalisatie van het Surinaamse voetbal. Zijn ambitie is om een plek te verwerven in de top van hun regio.

De voetbalbonden van Suriname en de ABC-eilanden maken op ons een ambitieuze indruk en we zien dat het voetbal erg leeft

De KNVB’ers brachten tijdens het werkbezoek onder meer een bezoek aan de districten Paramaribo, Marowijne en Commewijne om het voetbal in Suriname uit eerste hand te ervaren. Dat gaf, samen met besprekingen over de plannen en doelstellingen van de SVB, een goed beeld van de ambities van de SVB en van de uitdagingen die de bond heeft om het voetbal in Suriname tot een hoger niveau te brengen. De KNVB staat achter de pogingen van de SVB om het voetbal in Suriname op het niveau van de top van de CONCACAF te brengen. Daarom biedt de KNVB aan zijn expertise zoveel als nodig ter beschikking te stellen van de SVB.

Het eerste wapenfeit van de samenwerking is een gezamenlijke werkgroep die zij in het leven roepen. Deze werkgroep werkt een integraal plan uit waarbinnen de ondersteuning van de KNVB wordt gerealiseerd. Onderdelen van het plan worden onder meer de ontwikkeling van een profleague en versterking van de voetbalinfrastructuur. De werkgroep legt binnen vier maanden het plan ter goedkeuring voor aan het bestuur van de SVB.

KNVB WorldCoaches

De afgelopen jaren was de KNVB ook met het project 'WorldCoaches' actief in Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao. Met dit project werden er in deze landen sinds 2009 al meer dan 950 WorldCoaches opgeleid en 40.000 kinderen bereikt. De KNVB zette het WorldCoaches programma op om zoveel mogelijk kinderen op sportief en sociaal gebied te ontwikkelen. Door het scholen van WorldCoaches wordt kennis en vaardigheid lokaal verspreid. Door de WorldCoaches-cursussen krijgen veel kinderen sociale voorlichting doordat die gekoppeld is aan voetbal. Voetbal is immers een universele taal die kinderen over de hele wereld aanspreekt. De WorldCoaches-cursussen vinden wereldwijd plaats in landen waar Nederland, de KNVB of één van haar partners een relatie mee heeft. KNVB Worldcoaches KNVB Worldcoaches Lees alles over het project WorldCoaches

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen