Doelpunt van het jaar: magnifieke lob van Jordao Pattinama

4 januari 2016, 10:07

De beste, de mooiste, de populairste. Het doelpunt van het jaar 2015 kwam van de schoen van Jordao Pattinama. De aanvaller van Topklasser vv Capelle kreeg de meeste stemmen in onze online verkiezing en verdient daarmee de eretitel doelpunt van het jaar. Pattinama maakte zijn wonderschone treffer op 27 oktober in de verlenging van het KNVB bekerduel met FC Dordrecht.

Een gouden doelpunt, in meerdere opzichten. De lob van zo'n veertig meter, over de verbouwereerde Dordtse keeper, zorgde er namelijk voor dat de amateurs van vv Capelle als winnaar uit strijd kwamen (0-1) en doorbekerden naar de vierde ronde. Pattinama scoorde in de 112e minuut, toen de pijp al aardig leeg begon te raken. "Ik dacht: ik probeer het gewoon. En hij ging er in", zei hij na afloop voor de camera van RTV Rijnmond. "Ik was eerlijk gezegd een beetje moe en ik zag de keeper voor zijn goal staan. De ontlading daarna gaf een onbeschrijflijk gevoel."

Op onze zes socialmedia-pagina's kon worden gestemd op in totaal dertig goals. Pattinama versloeg in de strijd om de mooiste goal van 2015 een aantal gerenommeerde internationals, onder wie Wesley Sneijder, Arjen Robben, Lieke Martens en Jamal El Ghannouti.