Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drie dagen verkiezingen ledenraad

KNVB Media
KNVB Media
2 december 2015, 16:00

Foto: KNVB Media

Op 2, 3 en 4 december vinden de verkiezingen voor de ledenraad amateurvoetbal plaats. Per kieskring wordt er één ledenraadslid gekozen.

Verenigingen en directe KNVB-leden ontvangen in de loop van 2 december een e-mail met een unieke link naar de stemomgeving. Hier kunnen zij stemmen op de kandidaat van hun keuze. De digitale stembussen sluiten op vrijdag 4 december om 20.00 uur. Verenigingen en directe KNVB-leden ontvangen in de loop van 2 december een e-mail met een unieke link naar de stemomgeving. Vragen hierover kunnen gesteld worden via ledenraad@knvb.nl.

Eén bestuurder van de vereniging stemt namens de vereniging en haar leden. Het aantal stemmen dat wordt uitgebracht is gelijk aan het aantal leden vermeerderd met één stem voor de vereniging. Een vereniging met 500 leden heeft dus 501 stemmen. Personen die wel lid zijn van de KNVB, maar niet van een vereniging brengen direct hun persoonlijke stem uit.

Ledenraadmodel

Met het ledenraadmodel komen de vertegenwoordigers van het amateurvoetbal dichter bij de verenigingen en leden te staan. De ledenraad is het belangrijkste bestuurlijke orgaan van het amateurvoetbal. Het vaststellen en controleren van beleid en de begroting is de verantwoordelijkheid van de ledenraad en hiermee hebben ze een cruciale rol in de besluitvorming.

De ledenraadsleden fungeren als belangenbehartigers van verenigingen en van het totale Nederlandse amateurvoetbal.

Ledenraad Ledenraad Kijk hier voor meer informatie over het ledenraadmodel


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen