Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toewijzing duels Euro 2020 in september

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2014, 4:41

Foto:

Of de Amsterdam ArenA in 2020 als gastheer optreedt van EK-ontmoetingen, wordt vrijdag 19 september bekend gemaakt.

Die dag openbaart het Executive Committee van de UEFA welke landen duels van Euro 2020 mogen verwelkomen. De wedstrijden van het EK in 2020 worden ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van de UEFA verdeeld over dertien steden. De toewijzigingsceremonie vindt vanaf 13.00 uur plaats in Espace Hippomène in Geneve.

De KNVB heeft eerder dit jaar de Amsterdam ArenA kandidaat gesteld om in 2020 drie groepswedstrijden en één achtste finale te organiseren. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen: “Het hosten van UEFA EURO 2020 geeft onze supporters de kans om, na jaren als gewaardeerde gangmakers bij eindtoernooien in andere landen, voor het eerst in twintig jaar weer gastheer te zijn. Een geweldig vooruitzicht voor hen én voor het nationale team, dat we zo massaal kunnen steunen.”

Kandidaten

Verder hebben de nationale bonden van Azerbeidzjan (Baku), Belarus (Minsk), België (Brussel), Bulgarije (Sofia), Denemarken (Kopenhagen), Engeland (Londen), Duitsland (München), Hongarije (Boedapest), Ierland (Dublin), Israël (Jeruzalem), Italië (Rome), Macedonië(Skopje), Roemenië (Boekarest), Rusland (Sint Petersburg), Schotland (Glasgow), Spanje (Bilbao), Wales (Cardiff) en Zweden (Stockholm) zich kandidaat gesteld voor dit zogenaamde standaardpakket, dat drie groepsduels en een knockout-wedstrijd (achtste finale of kwartfinale) bevat.

Verder is er nog het pakket dat de halve finales en finale omvat. Daarvoor hebben zich Engeland (Londen) en Duitsland (München) gekandideerd.

De stemprocedure gaat als volgt: 

De verdeling van de bids tussen zes en acht geografische zones moet eerst worden goedgekeurd – voor de vergadering van het UEFA Executive Committee op donderdag 18 september – door de leden van het UEFA Executive Committee die niet zijn verbonden aan de negentien bonden die een bid hebben gedaan.

Regionale zones, die elk minimaal twee speellocaties hebben, garanderen dat de wedstrijden plaatshebben in heel Europa.

Het eigenlijke stemproces omvat vier opeenvolgende fasen:

  • • De eerste stemmingsfase zal de bonden/steden bepalen die gastheer zijn van de halve finale en de finale.
  • • De tweede fase zal de vier bonden/steden bepalen die gastheer zijn van drie groepsduels en een kwartfinale.
  • • De derde fase zal in elke geografische zone een bond/stad bepalen, nog niet geselecteerd in de eerste twee fasen, die gastheer is van drie poulewedstrijden en een wedstrijd in de achtste finale.
  • • En de vierde fase bepaalt voor de resterende bonden/steden welke drie groepswedstrijden en duel in de achtste finale ze krijgen toegewezen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen