Beleidsplan 2014 - 2018: voetbal om van te houden

KNVB Media
KNVB Media
5 augustus 2014, 15:26

'Voetbal om van te houden' is ook de titel van het beleidsplan 2014 - 2018, dat de basis vormt voor de koers van de KNVB in de komende vier seizoenen. - Foto: KNVB Media

Voetbal om van te houden is voetbal waar de KNVB voor staat en waar de KNVB het voortouw in neemt. 'Voetbal om van te houden' is ook de titel van het beleidsplan 2014 - 2018, dat de basis vormt voor de koers van de KNVB in de komende vier seizoenen.

Voetbal om van te houden

Voetbal om van te houden is voetbal dat mensen trots maakt. Trots op de eigen prestaties, maar ook op die van elkaar. Trots op ons unieke Nederlandse voetballandschap. Met clubs die midden in de samenleving staan. Voetbal dat zich internationaal onderscheidt, door een vernieuwende kijk op het spel en door supporters die van elke wedstrijd een feestje maken.

Voetbal dat zijn maatschappelijke rol pakt, door mensen aan te sporen het beste uit zichzelf en anderen te halen. Dat mensen betrekt en verbindt, en hen de kennis en mogelijkheden biedt vooruit te komen. Voetbal dat inspireert, motiveert en activeert, en met passie bouwt aan een mooie toekomst voor de sport, de voetballers en alle voetballiefhebbers.

Speerpunten beleidsplan 2014 – 2018

Het beleidsplan kent vijf speerpunten die richting geven aan alle activiteiten van de KNVB.

  • Voetbal is verbinden. In 2018 verenigt voetbal alle liefhebbers van het spel en speelt het voetbal een verbindende rol in de samenleving.
  • Voetbal is plezier. In 2018 is voetbalplezier onder alle voetballiefhebbers toegenomen.
  • Voetbal is winnen. In 2018 behoort het Nederlandse voetbal tot de internationale top.
  • Voetbal is voor iedereen. In 2018 voelt iedereen zich welkom in het voetbal, waarbij we ons in het bijzonder richten op de positie van meisjes en vrouwen.
  • Voetbal is ontwikkeling. In 2018 ontwikkelt het Nederlandse voetbal zich door onderzoek, vernieuwende initiatieven en het delen van kennis. We sluiten aan bij en spelen in op de behoeften van onze clubs en leden. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven