Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Scoor nu de WK-tenues van de OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
5 juni 2023, 9:30

De nieuwe Nike uit-en thuis tenues van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

De nieuwe Nike uit- en thuis tenues die de OranjeLeeuwinnen gaan dragen tijdens het WK in Australië en Nieuw-Zeeland zijn vanaf nu exclusief verkrijgbaar op knvbshop.nl. Het mondiale eindtoernooi start op 20 juli en het Nederlands elftal zal de tenues daar in ieder geval dragen tijdens de groepswedstrijden tegen Portugal, de Verenigde Staten en Vietnam.

Voor de outfits is inspiratie gezocht in de Nederlandse traditie en geschiedenis, met een doorvertaling richting de hedendaagse cultuur. De OranjeLeeuwinnen debuteerden in het nieuwe thuistenue op 7 april in de vriendschappelijk interland tegen Duitsland en vier dagen later droegen zij in de wedstrijd tegen Polen voor het eerst het uittenue. Tijdens de komende wedstrijden kunnen fans het team ook gaan aanmoedigen in matchende stijl. 

Het Oranje thuisshirt is gebaseerd op het tenue dat het Nederlands elftal mannen droeg tijdens het Europees kampioenschap van 1988. Dit shirt met een opvallend schubbenpatroon kwam bekend te staan als het ‘goudvissenshirt’. Hoewel het Nederlands publiek destijds even aan het patroon moest wennen, werd het 1988 shirt twee jaar geleden nog gekozen als het meest populaire Oranje shirt ooit. 

Vrouwelijke royals

In de 2023 uitgave voor de vrouwen vind je de ‘1988-vibe’ terug in de opvallende patronen. Daarnaast zijn er unieke details in het shirt verwerkt zoals het woord 'Leeuwinnen' en het jaartal '1971', dat over het algemeen wordt gezien als het startjaar voor vrouwenvoetbal in Nederland. 

Het nieuwe uittenue van de Oranjevrouwen geeft een eigentijdse kijk op de rood-wit-blauwe kleuren van de Nederlandse vlag, als eerbetoon aan de Nederlandse inborst. Het blauw en wit zijn geïnspireerd op de blauwwitte jurken gedragen door vrouwelijke royals. Het rood van de vlag komt terug in de stiklijn van het KNVB-wapen, waardoor alle kleuren van onze vlag worden vertegenwoordigd. 

Het thuis- en uittenue én de bijbehorende lifestyle kledinglijn zijn verkrijgbaar via de KNVB-shop in alle gangbare maten.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen