Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB Campus wordt Camping van Oranje tijdens EK vrouwenvoetbal

KNVB Media
KNVB Media
30 juni 2022, 10:19

De KNVB Campus verandert tijdens het EK Vrouwenvoetbal in de Camping van Oranje.. - Foto: KNVB Media

Elke EK-wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen krijgen 600 Oranjefans de gelegenheid om het EK Vrouwen te beleven vanuit het hoofdkwartier van het Nederlandse voetbal, de KNVB Campus. Vanaf 9 juli zijn de Oranjefans te gast in de Zeisterbossen op de Camping van Oranje.

De fans hebben er door corona een jaar langer op moeten wachten, maar over iets meer dan een week gaat WEURO22 van start. De OranjeLeeuwinnen komen onder leiding van bondscoach Mark Parsons in de groepsfase in actie tegen Zweden, Portugal en Zwitserland op zaterdag 9, woensdag 13 en zondag 17 juli. Deze wedstrijden worden voor 600 ‘lucky ones’ sowieso een onvergetelijke belevenis. Zij krijgen namelijk de kans om op de wedstrijddagen in een tentje te overnachten op de KNVB Campus.

— Zeshonderd Oranjefans overnachten tijdens het EK op de KNVB Campus.

Oranjemars

Uiteraard worden de wedstrijden bekeken vanaf een groot scherm met alle aanwezigen. En een barbecue mag op een camping natuurlijk ook nooit ontbreken. Maar daarnaast zijn er voor de campingbezoekers volop andere activiteiten te beleven op de Camping van Oranje. Zo kunnen zij zelf trainen als Oranje, de VAR ruimte bezoeken, een potje FIFA spelen in de KPN E_Room, zich laten schminken tot een brullende OranjeLeeuwin én Kicky, de enige echte mascotte van de OranjeLeeuwinnen, ontmoeten.

En wie OranjeLeeuwinnen zegt, zegt natuurlijk ook: Oranjemars! We herinneren ons nog de prachtige beelden uit 2017, hoe er met de Oranjemars door Oranjefans naar wedstrijden werd toegeleefd. Om deze traditie volop in ere te houden vindt er tijdens WEURO22 niet alleen een Oranjemars editie in Engeland plaats, maar ook rondom de Camping van Oranje bij iedere wedstrijd van de Leeuwinnen. En natuurlijk hopen we daarbij op hetzelfde succes als in 2017. Zolang de OranjeLeeuwinnen in het toernooi blijven, blijft de Camping van Oranje ook open.

— Ook rondom de camping zal er elke wedstrijd een Oranjemars worden gehouden.

Programma 9 / 13 juli 
14.00 uurAankomst gasten
15.00 uurStart middagactiviteiten
20.00 uurStart Oranjemars
21.00 uurNederland - Zweden / Nederland - Portugal
Programma 17 juli 
13.00 uurAankomst gasten
14.00 uurStart middagactiviteiten
17.00 uurStart Oranjemars
18.00 uurNederland - Zwitserland

De Camping van Oranje is een initiatief van de KNVB, KPN en Albert Heijn in samenwerking met Tribe Sports. Een plekje op de camping bemachtigen kon de afgelopen periode via winacties van Albert Heijn en KPN. Beide winacties zijn inmiddels gesloten voor deelname.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen