Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jackie Groenen: 'Nieuwe Nike-shirt heeft pit'

KNVB Media
KNVB Media
25 mei 2022, 14:15

Jackie Groenen in het nieuwe thuisshirt van de OranjeLeeuwinnen. - Foto: KNVB Media

Never settle, never done. Onder dit credo lanceert Nike het nieuwe thuis- en uitshirt van de OranjeLeeuwinnen. Een motto dat perfect aansluit bij de niet te stillen honger naar nieuw succes van de ploeg van bondscoach Mark Parsons. In juli treden de OranjeLeeuwinnen tijdens het EK in Engeland aan in het vandaag gelanceerde thuis- en uittenue van Nike.

Bij het nieuwe thuisshirt springt het Oranje meteen in het oog. Voor onze nationale kleur is een sprankelende uitgave gekozen. Zo fel zijn de OranjeLeeuwinnen nog niet eerder voor de dag gekomen! Regerend Europees kampioen Jackie Groenen ziet zichzelf al in het shirt op het EK in Engeland: "Ik vind het nieuwe tenue geweldig: classic met pit."

Oude meesters inspiratie voor uitshirt

Het nieuwe uittenue.

Daarmee omschrijft zij exact de gedachtegang van Nike rondom de nieuwe kit: “Hup Holland! Het iconische Oranje van Nederland heeft met het nieuwe thuisshirt een stijlvolle update gekregen dat extra kracht krijgt bijgezet met de zwarte streep aan de zijkant. Nike haalde voor het uitshirt inspiratie uit de Nederlandse kunstbeweging De Stijl.” De meeste Nederlanders kennen De Stijl vooral van de kenmerkende werken van Piet Mondriaan uit het begin van de twintigste eeuw. De rode en blauwe blokjes op het hagelwitte uitshirt van de OranjeLeeuwinnen zijn een knipoog naar de beroemde non-figuratieve kunst van de oude meester.

Nike omschrijft de aankomende sportzomer als een nieuw momentum voor het vrouwenvoetbal: “Het is een tijd waarin vrouwen in de topsport opstaan. Wereldwijd zien we vrouwelijke sporters de spotlights vangen met indrukwekkende prestaties. Bij Nike kijken we uit naar het EK en werken we met trots samen met de nationale teams van Nederland, Portugal, Noorwegen, Finland en gastland Engeland om de volgende stap te zetten in het vrouwenvoetbal.”

Op vrijdag 24 juni spelen de OranjeLeeuwinnen hun eerste wedstrijd in het nieuwe uittenue tijdens de oefeninterland tegen Engeland. 

Het logo op het thuisshirt.

Nu verkrijgbaar, ook voor mannen

Het nieuwe Nike thuis- en uitshirt is vanaf nu verkrijgbaar in alle gangbare maten via nike.com en knvbshop.nl. Bovendien is het bij deze collectie voor het eerst ook mogelijk voor mannelijke fans van de OranjeLeeuwinnen om het shirt te scoren. Zowel het thuis- als het uitshirt is verkrijgbaar in een uitvoering voor mannen. Vanaf 30 mei is ook de bijbehorende lifestylelijn en trainingslijn beschikbaar. KNVB-leden profiteren via knvbshop.nl van 20 procent korting op de hele lijn. Nike.com Nike.com Ga naar de website van Nike. KNVBshop.nl KNVBshop.nl Ga naar de KNVBshop.nl.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen