Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oud-international Sylvia Smit benoemd tot bondsridder

KNVB Media
KNVB Media
6 april 2018, 20:15

Sylvia Smit kreeg uit handen van bondsvoorzitter Michael van Praag en manager vrouwenvoetbal Kirsten van de Ven de onderscheiding. - Foto: KNVB Media

Voorafgaand aan de WK-kwalificatiewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen Noord-Ierland is Sylvia Smit benoemd tot bondsridder van de KNVB. De aanvaller speelde 106 interlands voor de Oranjevrouwen en scoorde daarin 30 keer.

De 31-jarige Smit debuteerde op 6 augustus 2004 in Oranje, in een oefenduel met Japan (0-2). Ze was er in 2009 bij toen Nederland voor het eerst deelnam aan het EK en was één van de speelsters die een penalty benutte in de historische kwartfinale tegen Frankrijk – die na strafschoppen werd gewonnen.

Bondsridder Sylvia Smit juicht na één van haar dertig doelpunten in Oranje.

Zes doelpunten

De meest opvallende interland uit de loopbaan van Smit was op 29 oktober 2009. In de met 13-1 gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Macedonië maakte ze zes doelpunten, waaronder een onvervalste hattrick in de laatste tien minuten.

De laatste interland van Smit was in 2013, op het EK in Zweden - het met 0-1 verloren pouleduel van IJsland. Met haar 106 interlands staat Smit op de negende plaats van OranjeLeeuwinnen met meeste interlands en slechts drie vrouwen maakten ooit meer doelpunten dan Smit in Oranje.

Naast Sylvia Smit werd er voorafgaand aan de wedstrijd ook afscheid genomen van Renée Slegers, Marlous Pieëte en Angela Christ. Alleen internationals die vaker dan 100 keer het shirt van Oranje komen in aanmerking voor het bondsridderscap. Het drietal ontving een foto op canvas, bij de bestbezochte vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland ooit.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen