Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

EK-selectie OranjeLeeuwinnen benoemd tot bondsridders

KNVB Media
KNVB Media
19 december 2017, 18:00

De EK-speelsters die dinsdag 19 december werden benoemd tot bondsridder van de KNVB. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen zijn dinsdagmiddag in Amsterdam door bondsvoorzitter Michael van Praag benoemd tot bondsridders van de KNVB. De 23 voetbalsters die afgelopen zomer de Europese titel op hun naam zetten, kregen de onderscheiding vanwege hun verdiensten voor het Nederlandse voetbal.

Deze hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond is meer dan verdiend

Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal: “Dit is de ultieme waardering voor een jaar waarin de OranjeLeeuwinnen een ongekende prestatie hebben neergezet. Het team heeft het vrouwenvoetbal in Nederland nog meer op de kaart gezet en de impact op de maatschappij is groot gebleken. Deze hoogste onderscheiding binnen de voetbalbond is meer dan verdiend en daar mogen zij heel trots op zijn.”

Waardering

Sherida Spitse, aanvoerder van de OranjeLeeuwinnen: “Heel bijzonder dat alle speelsters tot bondsridder zijn benoemd. Dat we nu de hoogste onderscheiding krijgen van de KNVB, geeft nog maar een keer aan wat we afgelopen zomer hebben gepresteerd. Het is een fantastische waardering.”

Het Nederlands vrouwenelftal verraste dit jaar vriend en vijand door het Europees kampioenschap – dat gespeeld werd in eigen land – te winnen. Het succes van de OranjeLeeuwinnen uitte zich in uitverkochte stadions, een schitterende huldiging in Utrecht en volop belangstelling voor het vrouwenvoetbal. De trend vond navolging in de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Frankrijk. De eerste twee thuiswedstrijden – tegen Noorwegen en Ierland - vonden plaats in uitverkochte stadions in Groningen en Nijmegen.

Bondsvoorzitter Michael van Praag en bondsridder Sherida Spitse.

Het winnen van WEURO 2017 leverde de OranjeLeeuwinnen een rits aan prijzen en onderscheidingen op. Zo werden Lieke Martens en bondscoach Sarina Wiegman door de FIFA individueel benoemd tot respectievelijk beste speelster en beste vrouwelijke trainer van de wereld. Daarnaast mocht de selectie de Joke Smit-aanmoedigingsprijs in ontvangst nemen voor een persoon of groep die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland. Mogelijk volgen later vandaag, dinsdag 19 december, ook nog de prijzen voor Sportploeg en Coach van het jaar tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen