Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bondscoach Wiegman verlengt bij OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
19 december 2017, 11:00

De KNVB heeft het contract van Sarina Wiegman opengebroken en met een jaar verlengd. - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft het contract van Sarina Wiegman opengebroken en met een jaar verlengd. De 48-jarige bondscoach blijft in ieder geval tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio verbonden aan het Nederlands vrouwenelftal. De huidige verbintenis van Wiegman met de KNVB liep tot medio 2019.

Wiegman maakte in 2014 de overstap van ADO Den Haag naar de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach te hebben gewerkt, werd de Haagse in januari 2017 aangesteld als eindverantwoordelijke. Afgelopen zomer leidde Wiegman de OranjeLeeuwinnen naar de EK-winst in eigen land. Inmiddels is het vizier gericht op het WK 2019 dat plaatsvindt in Frankrijk. Nederland gaat na drie wedstrijden aan de leiding in groep 3 en speelt 6 april 2018 de volgende kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland.

Belangrijke rol

Sarina heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in het succes dat afgelopen zomer is geboekt op het Europees kampioenschap

Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur verantwoordelijk voor het vrouwenvoetbal: “Sarina heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in het succes dat afgelopen zomer is geboekt op het Europees kampioenschap. Daarmee heeft het vrouwenvoetbal in Nederland een grote boost gekregen en daar willen wij Sarina voor belonen. Haar kwaliteiten zijn onomstreden, niet voor niets heeft de FIFA haar verkozen tot Beste Trainer van een Vrouwenelftal. We hadden al een overeenkomst met Sarina tot en met het WK van 2019, nu hebben wij dat met trots verlengd tot en met de Olympische Spelen van 2020. Met haar aan het roer zien we de toekomst van de OranjeLeeuwinnen rooskleurig tegemoet.”

Sarina Wiegman veroverde afgelopen zomer de EK-titel met de Oranjevrouwen.

Ik ben erg blij met het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt

Wiegman: “Ik ben erg blij met het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt. Afgelopen zomer is natuurlijk een schitterende ervaring geweest, voor mij, voor het team en voor het gehele Nederlandse vrouwenvoetbal. Nu het nagenieten voorbij is, richten we de pijlen op de toekomst. Er komen twee prachtige toernooien aan, het WK en de Olympische Spelen, en ik ben blij dat ik daar met dit team naartoe kan werken. Het succes van het EK betekent niet dat het vanzelfsprekend is dat we ons daarvoor kwalificeren. Een paar jaar geleden zijn we deze weg ingeslagen, het EK was daarvoor de beloning en nu moeten we doorpakken.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen