Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Veronica verwerft tv-rechten OranjeLeeuwinnen

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2017, 11:30

Veronica TV heeft de rechten van de belangrijkste wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen verworven. - Foto: KNVB Media

De kwalificatiereeksen van het Nederlands vrouwenelftal voor het aankomende WK (2019) en EK (2021) én de vriendschappelijke thuiswedstrijden zijn exclusief te zien bij Veronica, dat de uitzendrechten hiervoor heeft verworven.

De eerste wedstrijd in aanloop naar het WK in Frankrijk, Nederland – Noorwegen, is al op dinsdag 24 oktober live te volgen bij de zender waar ook de Champions League, KNVB Beker en Jupiler League zijn te zien.

Deze deal is goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans

"Onze Leeuwinnen vanaf nu live bij Veronica, een zender die het voetbal nadrukkelijk omarmt. En dus ook ons vrouwenvoetbal. Ik ben erg trots op deze deal. Goed voor het vrouwenvoetbal, goed voor Veronica en goed voor onze fans. De wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen zijn in no time uitverkocht, maar nu kunnen de mensen zonder kaarten ook genieten van de kwalificatiewedstrijden van de Europese kampioen", aldus Jean Paul Decossaux, commercieel directeur van de KNVB.

'Zelf afgedwongen'

Zijn collega-directeur van het vrouwenvoetbal, Jan Dirk van der Zee, wijst op de status van de Leeuwinnen. "Voor het eerst in de geschiedenis worden twee reeksen kwalificaties verkocht aan een open televisienet, bereikbaar voor iedereen. Dat hebben onze speelsters en hun staf zelf afgedwongen. Door onverstoorbaar de weg naar succes in te slaan. Ze hoeven niet meer om aandacht te vragen, het komt op ze af. Volle stadions, alles live in beeld. Dat is gewoon terecht. Steeds meer meiden zullen zich gaan spiegelen aan de Leeuwinnen.’’

De Leeuwinnen zijn op het open net van Veronica TV te bekijken

Remco van Leen, Directeur Content van SBS Broadcasting: “Met de winst op het laatste EK hebben de vrouwen bewezen dat ook zij de Oranjekoorts kunnen laten oplaaien. In korte tijd hebben zij een enorme populariteit en een miljoenenpubliek opgebouwd. Die euforische stemming heerst ook bij ons, helemaal nu het gelukt is deze rechten binnen te halen. Wij zijn er heel blij mee dat wij de OranjeLeeuwinnen mogen toevoegen aan ons voetbalaanbod.”

WK over twee jaar

Na de eerste plaats op het EK vrouwenvoetbal van afgelopen zomer in eigen land, is het WK over twee jaar het eerstvolgende grote toernooi voor de Oranjevrouwen. Aan dit WK nemen in totaal 24 landen deel, waarbij thuisland Frankrijk al automatisch is geplaatst.

Voor de overige Europese landen zijn er acht startplaatsen te vergeven. Nederland zit voor het kwalificatietoernooi in Groep 3 samen met Noorwegen, Ierland, Slowakije en Noord-Ierland. De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Noorwegen wordt gespeeld in een reeds lang uitverkocht Noordlease Stadion in Groningen.

Over Veronica

Uitzending: Veronica, dinsdag 24 oktober, wedstrijd live vanaf 19:00 uur

Veronica is een van de vier tv-zenders van SBS Broadcasting. Ook SBS6, Net5, SBS9, het video on demand-platform KIJK, SBS Productions (producent van onder meer Hart van Nederland en Shownieuws) en multi channel network Social1nfluencers maken deel uit van SBS, dat volledig eigendom is van Talpa Holding.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen