OranjeLeeuwinnen verdienen A-status NOC*NSF

KNVB Media
KNVB Media
11 augustus 2017, 15:41

Oranje veroverde zondag 6 augustus in Enschede de Europese titel. - Foto: KNVB Media

Het optreden van de Oranjevrouwen op het voorbije EK heeft hen niet alleen de Europese titel, maar ook de A-status van NOC*NSF opgeleverd. De toekenning van de A-status van de NOC*NSF geeft de speelsters meer mogelijkheden om zich fulltime op hun topsport te gaan focussen.

Zij krijgen de beschikking over een pakket aan voorzieningen, zoals verzekeringen, vervoersmogelijkheden, studieregelingen, carrièrebegeleiding na de topsport, onkostenvergoedingen en een mogelijke aanvulling op hun inkomen. Uitgangspunt om in aanmerking te komen voor een A-status is een mondiale top-8 prestatie tijdens een WK, Olympische Spelen of een ander internationaal topsportevenement dat wat betreft deelnemersveld en geleverde competitie gelijk is aan een WK. 

A-status jaar geldig

Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee: "Ere wie ere toekomt. Dit is echt een bekroning van de geweldige prestaties van onze dames. Met deze A-status zullen de OranjeLeeuwinnen ook in de toekomst vast onze verwachtingen blijven overtreffen."

De A-status is geldig voor een jaar. NOC*NSF en de KNVB bekijken nu welke prestatienormen er gelden voor het verlengen van de A-status na afloop van dat jaar. Ook in 2009, toen Oranje op het EK in Finland de halve finale haalde, verkreeg de ploeg de A-status. Nederland kroonde zich zondag in Enschede door een 4-2 zege op Denemarken voor het eerst in de geschiedenis tot Europees kampioen.

 
 

Word jij de nieuwe Europees kampioen?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven