Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Drie keer uitverkocht huis voor OranjeLeeuwinnen tijdens EK

KNVB Media
KNVB Media
13 juni 2017, 10:00

Desiree van Lunteren wint overtuigend het kopduel van haar Japanse tegenstander. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal speelt deze zomer tijdens het Europees kampioenschap in de groepsfase drie keer in een uitverkocht stadion. Eerder deze week werd al bekend dat voor zowel de openingswedstrijd tegen Noorwegen als de derby tegen België geen kaarten meer verkrijgbaar zijn. Nu is ook de wedstrijd tegen Denemarken op Het Kasteel in Rotterdam helemaal uitverkocht.

We hopen het record terug te geven aan Enschede tijdens de EK-finale

Het recordaantal bezoekers voor een vrouwenwedstrijd in Nederland stond voor aanvang van het EK op 15.637 toeschouwers. Die kwamen destijds af op het Champions League-duel tussen FC Twente en Barcelona in de Grolsch Veste. "Dit record is door de uitverkochte openingswedstrijd van het EK met ruim 23.000 bezoekers al gesneuveld. Maar we hopen hem met de finale op 6 augustus weer terug te kunnen geven aan Enschede", aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen.

De basiself van de Oranjevrouwen tijdens het oefenduel met Japan, afgelopen vrijdag.

Grootste EK ooit

WEURO 2017 is het grootste EK voor vrouwen ooit, met in totaal zestien deelnemende teams en 31 wedstijden. Voor de overige 28 wedstrijden zijn nog tickets beschikbaar. Zo worden er in Rotterdam vier andere wedstrijden gespeeld. Op maandag 17 juli neemt Italië het op tegen Rusland, gevolgd door Schotland - Portugal op zondag 23 juli.

IJsland en Zwitserland betreden vervolgens Het Kasteel op 26 juli om daar hun laatste groepswedstrijd daar te spelen. Tot slot wordt in Rotterdam de kwartfinale gespeeld, waarbij de winnaar van groep B het opneemt tegen de nummer 2 van groep A; de groep waarin de OranjeLeeuwinnen spelen.

Meer informatie Meer informatie Klik hier voor meer informatie, programma en tickets over WEURO 2017.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen