Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hogewoning, Hoogendijk en Melis benoemd tot bondsridders

KNVB Media
KNVB Media
7 april 2017, 20:15

Van links naar rechts; Mandy Versteegt, Maayke Heuver, Kirsten van de Ven, Anouk Hoogendijk en Manon Melis. - Foto: KNVB Media

Voorafgaand aan de oefeninterland van de OranjeLeeuwinnen tegen Frankrijk zijn Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk en Manon Melis benoemd tot bondsridders. De voormalig internationals speelden allen meer dan honderd wedstrijden voor Oranje.

Verdedigster Petra Hogewoning speelde in elf jaar honderd keer in het Nederlands elftal. Voor de Rijnsburgse geldt het EK in Finland, toen Nederland tot de halve finale reikte, nog steeds als het hoogtepunt van haar voetbalcarrière.

Anouk Hoogendijk, het gezicht van het vrouwenvoetbal, heeft 103 interlands en 9 doelpunten op haar naam staan. Hoogendijk schoot in de kwartfinale van het EK in 2009 de beslissende penalty binnen, tegen Frankrijk.

All-time topscorer

Manon Melis, met 59 doelpunten all-time topscorer van Oranje, debuteerde dertien jaar geleden in de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Nederland (0-3). Toen zij op 9 maart vorig jaar haar laatste interland speelde (Nederland-Zweden 1-1 OS-kwalificatie, play-off), stond de teller op 136 caps. Daarmee bekleedt ze de vijfde plaats op de lijst van recordinternationals aller tijden.

Petra Hogewoning kon niet bij het afscheid in de Galgenwaard aanwezig zijn. Naast het drietal werd ook afscheid genomen van Mandy Versteegt (6-voudig international), Maayke Heuver (17) en Kirsten van de Ven (87).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen