Oranjevrouwen vijfde op Algarve Cup

8 maart 2017, 18:42
5:53

De Oranjevrouwen vieren de vijfde plek op de Algarve Cup - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen zijn vijfde geworden op de Algarve Cup. In de laatste wedstrijd werd Japan met 2-3 verslagen. Vivianne Miedema scoorde in de slotminuut de winnende treffer.

Het duel met de nummer 7 van de wereld was vanaf het begin boeiend. Al in de eerste minuut kreeg Vivianne Miedema de kans op de openingstreffer maar ze wist de voorzet van Van de Sanden niet in het doel te werken. In de 13e minuut was het wél raak. Keeper Ayaka zat mis bij een corner en vervolgens knalde Anouk Dekker Oranje op voorsprong. Vijf minuten later legde Van de Sanden na een sterke rush de bal klaar voor Martens die de 2-0 binnenschoot.

Lang kon Nederland niet van deze ruime voorsprong genieten, want een minuut later was het 1-2. Yokoyama kreeg iets buiten het zestienmetergebied de ruimte om te schieten en wist keeper Loes Geurts te verschalken. Daarna waren er kansen voor beide ploegen. Dekker was met een hakbal dichtbij haar tweede treffer en ook Yokoyama had na een snelle aanval kans op haar tweede goal.

Mandy van den Berg moet na haar tweede gele kaart het veld verlaten.

Rode kaart
Na rust leek de wedstrijd de kant van Japan op te kantelen toen Van den Berg haar tweede gele kaart kreeg en Oranje met tien spelers verder moest. De druk van Japan nam toe en het was Sheila van den Bulk die Japan met een eigen doelpunt onbedoeld aan de gelijkmaker hielp.

Hierna ging Japan op zoek naar het winnende doelpunt maar het team van Sarina Wiegman hield stand. Toen de wedstrijd op strafschoppen leek uit te lopen, kwam keeper Sari van Veenendaal vlak voor tijd in het veld voor

Loes Geurts. De goalie hoefde echter niet meer in actie te komen want Vivianne Miedema schoot Oranje in de slotseconden van de wedstrijd, na een mooie actie, alsnog naar de overwinning. Door deze overwinning eindigen de OranjeLeeuwinnen de Algarve Cup op de vijfde plek.

Vivianne Miedema viert de winnende treffer in blessuretijd.

Op vrijdag 7 april komen de Oranjevrouwen weer in actie. Dan spelen ze om 20.00 uur in De Galgenwaard in Utrecht, een oefenwedstrijd tegen Frankrijk.

OnsOranje-webshop OnsOranje-webshop Koop hier je kaarten voor de wedstrijd tegen Frankrijk.

Statistieken

Japan – Nederland 2-3 (1-2)

Rode kaart
Van den Berg

Scoreverloop
13. Anouk Dekker 0-1, 18. Lieke Martens 0-2, 19. Kumi Yokoyama 1-2, 77. Sheila van den Bulk (e.d.) 2-2, 90+2 Vivianne Miedema 2-3.