KNVB Media
1 maart 2017, 18:34
4:59

Renate Jansen maakte de winnende treffer voor Oranje - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen zijn de strijd om de Algarve Cup goed begonnen. In de eerste wedstrijd van het prestigieuze toernooi, werd China met 1-0 verslagen. Renate Jansen zorgde al na dertien minuten voor de winnende treffer.

Waar Oranje op het WK in 2015 nog zijn meerdere moest erkennen in het sterke China (1-0), was daar in de eerste wedstrijd van de Algarve Cup geen sprake van.
Oranje schoot uit de startblokken en kreeg via Jill Roord de eerste kans van de wedstrijd; haar schot ging naast.  Niet veel later wist linksbuiten Renate Jansen de 1-0 op het scorebord te zetten. “We wisten dat we veel ruimte aan de linkerkant zouden krijgen. De bal kwam via Lineth Beerensteyn en Tessel Middag bij me terecht. Ik nam hem nog één keer mee en wist toen gelukkig te scoren”, licht de doelpuntenmaker toe.

Renate Jansen wordt gefeliciteerd door haar teamgenoten. — Foto: KNVB Media

Een paar minuten later kreeg Sisca Folkertsma de kans om de score uit te breiden, maar haar kopbal werd door de Chinese keeper op de lat getikt. En ook Tessel Middag was uit een corner dichtbij de 2-0.

Na rust bleef Nederland controle houden over de wedstrijd. China probeerde het laatste kwartier nog wel iets te forceren, maar dat mocht niet baten. Tien minuten voor tijd leek de ingevallen Vivianne Miedema de 2-0 binnen te schieten maar haar inzet belandde op de paal.
Vrijdag spelen de OranjeLeeuwinnen de tweede wedstrijd van de Algarve Cup tegen Australië. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur en is live te zien op FOX Sports.