Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen ook duidelijk te sterk voor Rusland

KNVB Media
KNVB Media
24 januari 2017, 18:45
0:54

De OranjeLeeuwinnen konden vier keer juichen tegen Rusland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal heeft het trainingskamp in La Manga goed afgesloten. Na de eclatante overwinning van vrijdag op Roemenië (1-7), werd dinsdagmiddag ook EK-ganger Rusland met duidelijke cijfers verslagen; 4-0.

“Ik vond het een goede wedstrijd van ons”, blikte bondscoach Sarina Wiegman na afloop terug. “De eerste helft hadden we goed positiespel, maar we kregen onze spits te weinig aan de bal. Dat ging de tweede helft een stuk beter, waardoor we ook gevaarlijker werden. Rusland is misschien één keer op onze helft geweest, terwijl we eerder deze week tegen Roemenië nog een aantal kansen weggaven. Dat was dus een mooi verbeterpunt.” 

Hattrick Miedema

Lineth Beerensteyn was verantwoordelijk voor de derde Nederlandse treffer.

Lineth Beerensteyn scoorde één keer, maar de aandacht ging vooral uit naar Vivianne Miedema, die drie keer scoorde. “Natuurlijk kan ik dan genieten van Vivianne, maar ik geniet ook van een Anouk Dekker, die het op een andere positie (centraal achterin red.) het prima doet. Het samenspel van het hele team was vandaag gewoon goed.”

Wiegman kon niet beschikken over vijf van haar spelers die eerder het trainingskamp met verschillende blessures moesten verlaten. “Dat is natuurlijk zuur, met name voor die meiden. We hebben het geëvalueerd en kwamen tot de conclusie dat we het trainingskamp niet anders hebben ingestoken dan normaal. Aan de andere kant zou dit tijdens het EK ook zo maar kunnen gebeuren. Dan moeten we op dit soort scenario’s voorbereid zijn.”

Smetje

De blessures waren het enige smetje op het verder prima verlopen eerste trainingskamp van de nieuwbakken bondscoach. “We hebben goed kunnen trainen, twee keer gewonnen en ons spel weer wat kunnen aanscherpen. We gaan al de goede kant op. Nu gaat het nog om intelligent en hard werken zodat we het straks ook tegen echte toplanden kunnen laten zien.” 

In maart komen de OranjeLeeuwinnen weer bij elkaar. Dan spelen de vrouwen in Portugal om de Algarve Cup. 

De basiself voor het duel tegen Rusland.

Statistieken

Wedstrijd:
Rusland – Nederland 0-4 (0-1).

Scoreverloop:
42. Miedema (0-1) , 59. Miedema (0-2), 84. Beerensteyn (0-3).  90+1 Miedema (0-4). 

Opstelling Nederland: 
Geurts; Van Lunteren, Dekker, Van den Berg, Worm (56. Van Es); Middag, Spitse (77. Groenen), Van de Donk (62. Roord); Van de Sanden (62. Lewerissa), Miedema, Folkertsma (46. Beerensteyn). 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen