Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van den Berg: ‘Laten we dinsdag onszelf wel belonen’

KNVB Media
KNVB Media
24 november 2016, 22:58

Aanvoerder Mandy van den Berg baalde van de nederlaag tegen België. - Foto: KNVB Media

Aanvoerder Mandy van den Berg baalde na afloop van de met 3-2 verloren wedstrijd tegen België van het resultaat. Toch zag ze ook voldoende positieve aanknopingspunten en gaat de knop snel om naar het duel tegen Engeland, dinsdag in Tilburg.

“We kwamen hier voor de winst, maar we waren niet effectief genoeg”, concludeerde Van den Berg na afloop. “We hebben ons zeker in de eerste helft niet beloond voor het goede spel en daarmee doe je jezelf te kort. Door die tegengoal gingen we de rust in met 1-1, maar er was nog niets aan de hand.  We waren grotendeels tevreden over de eerste helft, daar wilden we op doorbouwen en de kleine dingetjes er uit halen. We hadden nog een hele tweede helft voor ons.”

Keiharde les

De komende dagen moeten we deze wedstrijd kritisch evalueren

“Ik sta hier zeer teleurgesteld wat betreft het resultaat. Het is een keiharde les, maar ook daar leer je van. We zijn een route ingeslagen richting het EK en daarin hebben we over een paar dagen de volgende wedstrijd, tegen Engeland. De komende dagen moeten we deze wedstrijd kritisch evalueren en een aantal zaken meenemen om te zorgen dat we gewoon een hele goede wedstrijd tegen Engeland gaan spelen.”

Bij de 1-1 vlak voor rust verloor Van den Berg zelf een duel op het middenveld. “Er ging op teveel plekken iets mis, waar we net te laat kwamen en daardoor net niet de bal konden spelen of het duel konden winnen. Van ons was het absoluut niet goed en dan maken zij de goal.”

Altijd voor de winst

De OranjeLeeuwinnen begonnen goed aan de tweede helft en kwamen op 2-1. Door een dubieus doelpunt, waarbij de bal wel of niet de lijn gepasseerd was, kwamen de Belgen op gelijke hoogte. “Ik kan er niks over zeggen, zelf stond ik in een andere hoek en heb ik het niet goed genoeg gezien. De scheidsrechter zei dat ze afging op het signaal van de grensrechter en daarom het doelpunt moest goedkeuren.” In de nasleep hield ze haar ploeggenoten weg bij de grensrechter. "Dat is mijn taak als aanvoerder, om mijn verantwoordelijkheid te nemen en mijn ploeggenoten te behoeden voor een onnodige gele kaart. Maar laten we het niet groter maken dan het is, ze wilden alleen vragen wat de grensrechter gezien had."

Het meest besproken moment uit de wedstrijd; Van Veenendaal keert de bal, maar volgens de grensrechter achter de lijn.

In de slotfase ging Oranje voor de winst, maar kreeg het de deksel op de neus. “Ik schoof door naar het middenveld en we gingen iets opportunistischer spelen. Wij vinden dat we altijd voor de winst moeten gaan, ook tegen België. Gezien de wedstrijd denk ik dat we de winst verdiend hadden, maar het is extra zuur dat je dan alsnog een tegentreffer krijgt. We hebben het geprobeerd, maar haalden niet het gewenste resultaat.”

Engeland

Het vizier kan snel om voor Mandy en haar teamgenoten. Dinsdag staat immers alweer het volgende duel op het programma. “Engeland is een topland, voor ons is het ideaal om zulke wedstrijden te spelen en de kans te hebben om je te meten met de wereldtop. Het is zeker lekker om weer een thuiswedstrijd te spelen. We hebben nu een aantal uitwedstrijden op rij gespeeld, dinsdag kunnen we er hopelijk samen met het publiek een topavond van maken. Hopelijk kunnen wij zorgen voor het mooie en goede spel waarmee het publiek achter ons kan gaan staan. Laten we onszelf dan wel belonen en daarmee verder gaan richting ons EK.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen