Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen verliezen van Duitsland

KNVB Media
KNVB Media
25 oktober 2016, 19:04

Bondscoach Arjan van der Laan: "“Dit is een terechte uitslag." - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdag de oefeninterland in en tegen Duitsland verloren. De regerend Olympisch kampioen was met 4-2 te sterk. Sherida Spitse en Vivianne Miedema scoorden voor Oranje.

“Dit is een terechte uitslag”, meent bondscoach Arjan van der Laan. “Je speelt tegen de Olympisch kampioen en ze waren met name in de eerste helft een stuk sterker dan wij.”

Het bij vlagen swingende spel van de Duitsers resulteerde in de eerste helft in vier mooie doelpunten. Sherida Spitse deed vanaf de penaltystip iets terug namens Oranje. Van der Laan: “We waren verdedigend niet bij machte om Duitsland af te stoppen en aan de bal waren we slordig, waardoor we er voetballend niet doorheen kwamen.”

Virus

Oranje had in de dagen voor de wedstrijd te maken met een virus in het team. “Veel meiden voelden zich niet lekker. Een aantal kon desondanks spelen, maar Kelly Zeeman en Mandy van den Berg waren niet fit genoeg. Dan is het jammer dat je vlak voor de wedstrijd de opstelling nog moet aanpassen.”

In de tweede helft kreeg Oranje wat meer grip op de wedstrijd. Vivianne Miedema maakte vlak voor tijd zelfs nog de 4-2. “Dat maakt de stand wat dragelijker, maar het is duidelijk dat we op weg naar het EK nog aan een aantal dingen moeten werken”, aldus de bondscoach.

Op 8 november zal tijdens de loting duidelijk worden wie Oranje zal treffen in de groepsfase van het EK. “Dan weet je op welke ploegen je je moet voorbereiden en gaat het nóg meer leven. We hebben nu gezien waar we ons nog moeten verbeteren in aanloop naar het EK.”

Statistieken

Wedstrijd
Duitsland – Nederland 4-2 (4-1)

Scoreverloop
22. Mandy Islacker 1-0, 27. Mandy Islacker 2-0, 38. Sherida Spitse (pen.) 2-1, 40. Anja Mittag 3-1,  44. Tabea Kemme 4-1, 88. Vivianne Miedema 4-2.

Gele kaart
Lineth Beerensteyn

Opstelling Nederland
Van Veenendaal; Van Lunteren (71. Janssen), Van Es, Van Dongen, Worm; Spitse (80. Groenen), Middag (46. Slegers), Van de Donk; Van de Sanden (71. Bakker), Miedema, R. Jansen (52 Beerensteyn).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen