Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Mooie uitdaging vrouwenteam tegen sterk Engeland

KNVB Media
KNVB Media
25 september 2016, 8:57

Manon Melis komt net te laat bij de bal en kan niet scoren tegen Engeland. - Foto: KNVB media

Het Nederlandse vrouwenteam staat voor een mooie uitdaging in het oefenduel tegen Engeland, dinsdag 29 november. De ploeg won van de laatste achttien interlands er slechts drie. Vier maal werd het gelijk, en elf maal gingen de Nederlandsen onderuit.

Bijzonder detail aan de ontmoeting is ook dat Engeland de allereerste tegenstander was van de Nederlandsen in de historie. Op 9 november 1973 verloren de vrouwen, met Bert Wouterse als coach, met 1-0 van de thuisploeg, door een doelpunt van Margaret McGroarty, die destijds de ‘George Best’ van het Britse vrouwenvoetbal werd genoemd.

Na deze wedstrijd in Maidenhead, in het graafschap Berkshire, troffen de teams elkaar nog zeventien maal. Nederland wist drie maal te winnen. De eerste keer was op 30 september 1973, toen het vriendschappelijk 3-1 werd dankzij goals van Jose van Hoof (2) en Elly Manuputty.

WK-kwalificatie

Belangrijker was de overwinning op 23 mei 1998, toen in Waalwijk de vrouwen in de strijd om WK-kwalificatie dankzij onder andere Miranda Noom met 2-1 wisten te winnen. Helaas was die overwinning net niet voldoende om het eindtoernooi een jaar later in Amerika te halen, want de Leeuwinnen werden derde in hun poule.

— International Eshly Bakker speelde met Onder 19 ook tegen Engeland.

De enige uitoverwinning in Engeland boekte het team op 14 maart 2007, toen in Swindon onder leiding van coach Vera Pauw met 0-1 werd gewonnen. Manon Melis was matchwinnaar voor ons land.

De laatste ontmoeting was tijdens de Cyprus Cup, toen de ploeg 1-1 gelijkspeelde tegen de Engelsen. Vivianne Miedema bracht haar team aan de leiding, Eniola Aluko zorgde voor de gelijkmaker. Over de 18 ontmoetingen is het doelsaldo - uiteraard - in het voordeel van de tegenstander: 11-25.

Tilburg

Het komende duel wordt gespeeld in het Koning Willem II Stadion in Tilburg en begint 29 november om 19.00 uur. Tilburg is tevens één van de speelsteden voor het EK dat in de zomer van 2017 in Nederland plaatsvindt. ‘The Lionesses’ plaatsten zich onlangs voor WEURO 2017 door als groepswinnaar te eindigen in poule 7. Nederland is als gastland automatisch geplaatst.

Kaartverkoop Kaartverkoop Lees hier alle informatie over de kaartverkoop, die inmiddels is gestart. Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar (tijdens kantooruren) bij de receptie van Willem II.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen