Oranjevrouwen verslaan Zuid-Afrika

7 juni 2016, 22:09
3:31

Vivianne Miedema maakte beide doelpunten voor de Oranjevrouwen - Foto: KNVB Media

Het Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdagavond met 2-0 gewonnen van Zuid-Afrika. Vivianne Miedema zorgde in het oefenduel tegen oud-bondscoach Vera Pauw voor de twee treffers. Zaterdag wonnen de Leeuwinnen ook al van Zuid-Afrika. Toen scoorde Sherida Spitse het enige doelpunt.

Al vanaf de eerste minuut waren de bedoelingen van Oranje in Waalwijk duidelijk zichtbaar. Nederland schoot uit de startblokken en kreeg onder meer via Vivianne Miedema (kopbal) en Renate Jansen (afstandsschot) kansen op de openingstreffer. Na ruim een half uur spelen was het eindelijk raak. Miedema kon op aangeven van Jansen aanleggen van afstand en scoorde op mooie wijze: 1-0.

Ook in de tweede helft was het eenrichtingsverkeer naar het Zuid-Afrikaanse doel. Het team van Arjan van der Laan was een aantal keer dichtbij de 2-0 maar Oranje verzuimde de voorsprong uit te breiden. Zuid-Afrika deed nog wel een poging tot een klein slotoffensief maar de Nederlandse defensie kwam hierdoor niet meer in de problemen. In de blessuretijd kon Miedema zelfs nog het tweede doelpunt binnenschieten en won Oranje met 2-0.