Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen geloven nog vol in Olympische droom

KNVB Media
KNVB Media
8 maart 2016, 14:18
1:29

Foto: KNVB Media

Zien we het Nederlands vrouwenelftal komende zomer op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro? Die kans is danig geslonken na de 4-1 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Noorwegen. Desondanks bieden de scenario's nog genoeg houvast voor de Oranjevrouwen. En belangrijker, het geloof en vertrouwen in een goede afloop is nog volop aanwezig in het Oranjekamp.

De selectie van bondscoach Arjan van der Laan is strijdbaar en gelooft in de mogelijkheid om als winnaar uit het Olympisch kwalificatietoernooi te komen. Wat moet de ploeg woensdag in Rotterdam doen om de tickets voor Rio binnen te halen? In ieder geval winnen. Hieronder de twee opties voor Oranje.

Scenario 1

Nederland wint van Zweden, Noorwegen speelt gelijk tegen of verliest van Zwitserland.

Scenario 2

Wint Noorwegen van Zwitserland, dan is Nederland genoodzaakt om met minimaal vijf doelpunten verschil Zweden te verslaan.

Eenvoudig wordt het zeker niet, maar opgeven komt niet voor in het woordenboek van de OranjeLeeuwinnen. Rio is nog altijd in zicht, de droom levend en aanvoerster Mandy van den Berg blijft optimistisch. "Ik heb de volle overtuiging dat wij nog steeds naar de Spelen kunnen. We moeten onze eigen wedstrijd winnen. Dat is het enige waar we invloed op hebben, dus daar gaan we vol voor. En dan is het te hopen dat het op het andere veld ook meezit voor ons."

Zaterdag kreeg Oranje de volle steun van het uitverkochte Sparta Stadion. Zo'n heerlijke ambiance heeft de ploeg opnieuw nodig tegen Zweden dat vier plaatsen hoger staat op de FIFA-ranking (8 om 12). Voor het duel, dat om 19.30 uur begint, zijn nog kaarten vanaf € 6,- beschikbaar in de KNVB Ticketshop. Nederland - Zweden Nederland - Zweden Moedig Nederland nog eenmaal aan, woensdag in het Sparta Stadion in Rotterdam. Koop snel je tickets online!

Stand en uitslagen OKT Stand en uitslagen OKT Bekijk de stand, alle uitslagen en de toernooiregels van het Olympisch kwalificatietoernooi

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen