Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geurts terug in Oranjeselectie voor OKT in Nederland

KNVB Media
KNVB Media
17 februari 2016, 16:20

Foto: KNVB Media

Bondscoach Arjan van der Laan heeft zijn selectie voor het Olympisch kwalificatietoernooi geformeerd. Het ‘OKT’ vindt van 2 tot en met 9 maart  plaats in Den Haag en Rotterdam. Loes Geurts keert terug in de selectie van de Oranjevrouwen. De sluitpost van Kopparberg/Göteborg FC kampte met een hoofdblessure en kwam in de wedstrijd Nederland-Japan (23 juni 2015) tijdens het WK voor het laatst uit voor Oranje.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal:

Eshly Bakker (Ajax), Mandy van den Berg (Liverpool), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal),  Kika van Es (PSV), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Claudia van den Heiligenberg (USV Jena), Dominique Janssen (Arsenal), Danique Kerkdijk (FC Twente), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Vivianne Miedema (Bayern Munchen), Shanice van de Sanden (Liverpool), Renée Slegers (FC Linköping), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal) en Kelly Zeeman (Ajax).

Oranje trapt op woensdag 2 maart af tegen de Zwitserse voetbalbalvrouwen. Decor voor de wedstrijd tegen de nummer 20 van de FIFA ranking is het stadion van ADO Den Haag. Zaterdag 5 maart neemt de ploeg van bondscoach Van der Laan het op het Kasteel in Rotterdam op tegen Noorwegen. Het laatste duel met Zweden wordt op woensdag 9 maart tevens in het Sparta-stadion gespeeld. Alleen de winnaar van het Olympisch kwalificatietoernooi plaatst zich voor Rio2016.


Speelschema 

Woensdag 2 maart

Zwitserland-Nederland (ADO Den Haag Stadion, Den Haag)

Noorwegen-Zweden (Stadion Woudestein, Rotterdam)

 

Zaterdag 5 maart

Noorwegen-Nederland (Sparta Stadion, Rotterdam)

Zweden-Zwitserland (Stadion Woudestein, Rotterdam)

 

Woensdag 9 maart

Zwitserland-Noorwegen (Stadion Woudestein, Rotterdam)

Nederland-Zweden (Sparta Stadion, Rotterdam)

Alle wedstrijden vangen 19.30 uur aan.

Kaartverkoop OKT Kaartverkoop OKT Haal nu jouw tickets in huis voor het Olympisch kwalificatietoernooi van de Oranjevrouwen in Den Haag en Rotterdam.

Tweedaags trainingskamp

Vivianne Miedema in actie voor Oranje — Foto: KNVB Media

In voorbereiding op het OKT werkt een gedeelte van de selectie van het Nederlands elftal op 22 en 23 februari nog een tweetal trainingen af. Deze tweedaagse in Ermelo is bestemd voor internationals die actief zijn in de Eredivisie of momenteel in Nederland trainen.

Selectie voor tweedaagse:

Eshly Bakker (Ajax), Angela Christ (PSV), Merel van Dongen (Ajax), Kika van Es (PSV), Sisca Folkertsma (PSV), Stefanie van der Gragt (FC Twente), Maayke Heuver (FC Twente), Danique Kerkdijk (FC Twente), Jeslynn Kuijpers (PSV), Barbara Lorsheyd (Telstar), Desiree van Lunteren (Ajax), Manon Melis (Seattle Reign FC), Tessel Middag (Ajax), Myrthe Moorrees (PSV), Marthe Munsterman (FC Twente), Jill Roord (FC Twente), Marieke Ubachs (FC Twente), Mandy Versteegt (Ajax) en Kelly Zeeman (Ajax).

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen