Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Update: KNVB-coaches geven 'voetballes' op basisschool in Rotterdam

KNVB Media
KNVB Media
17 juni 2020, 15:45
1:03

KNVB-coach Martijn Reuser bij de Oscar Romero-basisschool in Rotterdam. - Foto: KNVB Media

De eerste volledige schoolweek had voor de leerlingen van de Oscar Romero-basisschool in Rotterdam deze week een bijzonder tintje. KNVB-coaches Martijn Reuser (Mannen Onder 16) en Peter van der Veen (Mannen Onder 17) kwamen namelijk langs om de leerlingen een speciale voetbal-gymles te geven.

De les maakt onderdeel uit van het initiatief ‘KNVB geeft voetballes’ waarin een aantal klassen van verschillende scholen in Nederland de komende weken een speciale voetballes verzorgd krijgen door een KNVB-coach. Met deze lessen wil de KNVB een bijdrage leveren aan een vitalere samenleving door kinderen te voorzien van extra beweeglessen. De komende weken brengen o.a. coaches als Jessica Torny (Vrouwen Onder 19), Maarten Stekelenburg (assistent-bondscoach Nederlands elftal) en Erwin van de Looi (Jong Oranje) een bezoek aan diverse basisscholen.

Minder bewegen

Recente cijfers van NOC*NSF laten zien dat – mede door de coronacrisis – de sportdeelname van met name de jongste jeugd drastisch is gedaald t.o.v. een jaar geleden. De KNVB vindt het dan ook van groot belang dat kinderen de mogelijkheid wordt geboden om (extra) te bewegen. Niet alleen op de voetbalvereniging, maar dus ook op school.

Art Langeler (directeur Voetbalontwikkeling KNVB): “Veel bewegen is van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Ik ben dan ook blij dat wij met onze KNVB-trainers hier in deze periode een extra bijdrage aan kunnen leveren.”  

Aanmelden scholen

Van 15 juni tot en met 17 juli kunnen in totaal ruim 30 scholen daarom kans maken op een bezoek van een KNVB-coach die een speciale voetbal-gymles komt geven. 

Scholen die interesse hebben in een training van een KNVB-coach kunnen dit kenbaar maken via onderstaand inschrijfformulier. Hiermee maken zij kans om uitgekozen te worden voor een bezoek. De lessen van de KNVB-coaches kunnen zowel op het schoolplein, als op een grasveld of sportvereniging in de buurt van de school worden verzorgd. 

  • Update 17/6: vanwege de grote belangstelling is de inschrijving inmiddels gesloten. Met de scholen die zijn uitgekozen wordt contact opgenomen. Scholen die zich hadden ingeschreven maar helaas niet zijn geselecteerd ontvangen per mail het ‘voetballespakket’, waarmee zij de voetballessen alsnog kunnen uitvoeren op school.

KNVB en het basisonderwijs

De KNVB is al geruime tijd actief op basisscholen, onder andere door KNVB Schoolvoetbal, waaraan jaarlijks zo’n 225.000 kinderen uit de groepen 5 t/m 8 deelnemen. De KNVB heeft de ambitie om in de komende jaren zowel het KNVB Schoolvoetbal als de samenwerking met de scholen uit te breiden en de kracht van voetbal in te zetten voor een brede ontwikkeling van alle kinderen in het basisonderwijs.

Betrokkenheid Albert Heijn en schoolvoetbal

Albert Heijn is Supporter van voetballend Nederland. Als partner van de KNVB ondersteunt Albert Heijn het voetbal in de volle breedte, van de Oranje Mannen tot de succesvolle Leeuwinnen en van de amateurverenigingen tot het KNVB Schoolvoetbal. Net als de KNVB staat Albert Heijn midden in de maatschappij. Samen maken we ons hard voor een gezonde, sportieve en sterke toekomst voor iedereen. Albert Heijn zet zich via het KNVB Schoolvoetbal in om alle kinderen in Nederland op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met voetbal.

SamenVooruit SamenVooruit knvb.nl/samenvooruit

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen