Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

KNVB start met Nederlands elftal vrouwen onder 23

KNVB Media
KNVB Media
5 april 2019, 7:00

Deze vrouwen onder 19 kunnen straks via Onder 23 de stap naar de top maken. - Foto: KNVB Media

De KNVB start in mei met een Nederlands elftal voor vrouwen onder 23 jaar. Dit team gaat dienen als schakel tussen de jeugdteams en de OranjeLeeuwinnen en moet de doorstroming richting het A-elftal ten goede komen.

De oprichting van Vrouwen onder 23 – vergelijkbaar met Jong Oranje voor mannen – komt voort uit een analyse van de huidige en potentiële OranjeLeeuwinnen. De conclusie van die analyse luidde dat er in het huidige landschap veel talentvolle speelsters zijn die op dit moment de stap naar het A-elftal niet kunnen maken, maar op termijn mogelijk wel. Door speelsters meer internationale ervaring op te laten doen en ze te laten trainen met de beste speelsters in hun leeftijdscategorie, moet het gat naar de OranjeLeeuwinnen verkleind worden.

Cruciaal voor laatste stap richting top

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal, benadrukt dat de KNVB met de start van Vrouwen onder 23 opnieuw investeert in de toekomst van het vrouwenvoetbal. "Er gaat nu zoveel potentie verloren, spelers voor wie we na Onder 19 geen plek meer hebben om op het hoogste niveau te voetballen. De landen waar vrouwenvoetbal groot is, Duitsland, Frankrijk, Engeland, de Verenigde Staten, Zweden en Noorwegen hebben al een team tussen Onder 19 en het A-elftal, dus het is goed dat wij hierin volgen. Het is cruciaal om de speelsters tussen Onder 19 en de OranjeLeeuwinnen te helpen om de laatste stap richting de top te maken.”

Kirsten van de Ven: "Het is goed dat wij de andere grote voetballanden volgen met de oprichting van Vrouwen onder 23."

Momenteel is de KNVB op zoek naar een coach voor Vrouwen onder 23. In mei doet het team met de Onder 23-elftallen van China, Noorwegen, Zweden en Engeland mee aan een toernooi in Zweden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen