Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Zakelijk gelijkspel brengt Onder 19 opnieuw naar het EK

KNVB Media
KNVB Media
28 maart 2017, 20:39

Een 0-0 gelijkspel tegen Griekenland was voor Onder 19 dinsdag voldoende voor de groepswinst in de Eliteronde. - Foto: KNVB Media

Op koele en zakelijke wijze heeft het Nederlands elftal onder 19 jaar zich verzekerd van deelname aan het Europees kampioenschap in Georgië deze zomer. De ploeg van KNVB-coach Maarten Stekelenburg had dinsdag tegen Griekenland aan een punt genoeg om zich te plaatsen en precies dat scenario kwam uit. Beide ploegen kwamen in Assen niet tot scoren (0-0), maar de bloemen en felicitaties waren voor Oranje.

"Wij hebben deze drie wedstrijden in de Eliteronde heel weinig kansen weggegeven. Dat is de basis van wedstrijden winnen. Aanvallend hadden we spelers die vanuit het niets iets konden creëren, maar ook via de combinatie kwamen we tot kansen", aldus Stekelenburg die de teamspirit van zijn ploeg prijst. "Deze jongens willen stuk voor stuk ontzettend graag winnen. Dat merk je aan alles. Het is een hecht team, dat kon vandaag iedereen op het veld zien."

De EK-eindronde vindt komende zomer plaats in Georgië. Het toernooi begint op 2 juli en eindigt op 15 juli met de finale in het Mikheil Meskhi Stadion in Tbilisi. Voor Onder 19 opnieuw een kans op de EK-titel te veroveren, iets wat Nederland in deze leeftijdscategorie nog nooit voor elkaar kreeg. Ook de afgelopen twee jaar plaatste Onder 19 zich voor het EK, maar strandde het team onder coach Aron Winter tweemaal in de poulefase.

OnsOranje OnsOranje Lees het gehele wedstrijdverslag en de reacties op OnsOranje.

Justin & Justin Justin & Justin Justin Bijlow en Justin Kluivert: opmerkelijk duo in succesvol Oranje onder 19.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen