Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje onder 19 zet reuzenstap naar derde EK-eindronde

KNVB Media
KNVB Media
25 maart 2017, 19:37
1:53

Ferdi Kadioglu maakte beide treffers voor Onder 19 tegen Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Geduld bewaren en vertrouwen op de goal die uiteindelijk wel valt. Met dat recept stevent het Nederlands elftal onder 19 jaar af op de derde EK-deelname op rij. Dinsdag volstaat een gelijkspel tegen Griekenland om komende zomer opnieuw met de beste acht jeugdploegen van Europa te strijden om de Europese titel.

Na de nipte overwinning op Finland (1-0) boekte de ploeg van KNVB-coach Maarten Stekelenburg zaterdag in het Friese Harkema de tweede zege van het EK-kwalificatietoernooi. Het goudhaantje van de dag heette Ferdi Kadioglu. Zijn twee treffers, in de laatste tien minuten van de wedstrijd, brachten Oekraïne uiteindelijk op de knieën: 2-0.

"Erg knap dat we het geduld bewaarden en de controle hielden", vond Stekelenburg. Onder 19 heeft in groep 1 van de Eliteronde nog één concurrent over in de strijd om de groepswinst én de daarbij behorende beloning in de vorm van het EK-ticket. Een gelijkspel tegen Griekenland is dinsdag in Assen voldoende. "Maar daar gaan wij niet op spelen", zegt Stekelenburg. "We zullen altijd op de aanval spelen, maar wel geconcentreerd en georganiseerd. Net als vandaag. Dat past precies bij de kwaliteiten van deze ploeg." 

Verslag en reacties Verslag en reacties Lees het complete verslag en de reacties van Nederland-Oekraïne op het vernieuwde OnsOranje.

Goudhaantje Kadioglu Goudhaantje Kadioglu Lees het interview met Ferdi Kadioglu op OnsOranje. "Ik wil dolgraag naar het EK."


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen