Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Wonderen (Onder 17): 'Gaat tussen ons, België en Italië'

KNVB Media
KNVB Media
13 maart 2017, 14:33

Kees van Wonderen is met Onder 17 in voorbereiding op het Elitetoernooi dat morgen, dinsdag 14 maart, begint. - Foto: KNVB Media

Ja hij heeft er zin in, vertelt Kees van Wonderen met een glimlach. En hoe kan het ook anders want na een paar maanden zonder officiële interlands mag Oranje onder 17 vanaf morgen aan de bak in de Eliteronde op weg naar het EK in Kroatië. En dat ook nog eens in eigen huis. “Wat willen we nog meer?”

We moeten ons onder de druk van België uit proberen te voetballen

Morgenmiddag, dinsdag 14 maart, staat het eerste duel op het programma. België is dan in Uden de tegenstander van Van Wonderen en co. Het wordt geen makkelijk potje, zo weet de oefenmeester. “Een prima ploeg die vanuit een goede organisatie speelt.” Dat betekent overigens niet dat de opponent ver terugzakt en Oranje maar het spel zal laten maken. “Nee, ze zetten juist heel hoog druk. Wij zullen ons daar onder uit moeten zien te voetballen.”

Focus op België

De focus ligt al een tijdlang op de openingswedstrijd van de Eliteronde. Natuurlijk, de duels die volgen tegen Wit-Rusland en Italië zijn net zo belangrijk, maar een goede start is van levensbelang, denkt Van Wonderen. “Vorig jaar speelden we, ondanks een enorm overwicht tegen Bulgarije gelijk. Dan wordt de druk op de volgende wedstrijden gelijk groter en moet je die winnen. De eerste wedstrijd winnen geeft wat meer lucht.”

De selectie van Oranje onder 17 voorafgaand aan het duel tegen Engeland.

Wit-Rusland, twee dagen na het openingsduel tegen België de tegenstander van Onder 17, is de minst bekende ploeg van de drie. “Het gaat denk ik tussen ons, België en Italië, maar we zullen Wit-Rusland zeker niet onderschatten. Wat we van die ploeg weten is dat ze heel weinig goals tegen krijgen en dat ze vanuit een gesloten formatie loeren op de omschakeling. Daar zullen we beducht op moeten zijn.”

Italië slotduel

Het gaat denk ik tussen ons, België en Italië, maar we zullen Wit-Rusland zeker niet onderschatten

Worden de eerste twee wedstrijden van Onder 17 gespeeld in Uden bij UDI’19, het laatste en misschien wel meest aansprekende duel wordt afgewerkt bij De Treffers in Groesbeek. Op zondag 19 maart is daar Italië de tegenstander. De Italianen zijn geen onbekenden voor Onder 17. In september werd nog met 4-1 gewonnen. “Maar toen deden er een paar spelers van Juventus nog niet mee”, weet Van Wonderen. “Dat is dus niet te vergelijken. En die 4-1 was destijds ook een beetje geflatteerd hoor.”

Of het Oranje een thuisvoordeel oplevert dat de duels in Nederland worden gespeeld? Van Wonderen schudt het hoofd. “Nee, dat denk ik eerlijk gezegd niet. Dat geldt alleen voor wedstrijden die je in een stadion speelt waarbij het thuispubliek je een steuntje in de rug kan geven door met veel lawaai achter de ploeg te gaan staan. Nu verschilt het niet veel van een toernooi in Duitsland of Hongarije. Maar leuk is het natuurlijk wel om in Nederland te spelen. Het geeft vrienden en familie, maar ook andere liefhebbers de mogelijkheid om te komen kijken. Dat is natuurlijk super voor de jongens.”

Drukke Oranjemaand vol interlands voor de deur Drukke Oranjemaand vol interlands voor de deur Lees hier meer over de interlands die de verschillende Oranjeteams spelen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen