Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Elite League nieuwe uitdaging voor Oranje onder 20

KNVB Media
KNVB Media
14 februari 2017, 14:00

Het Nederlands elftal onder 20 jaar speelt volgend seizoen in de Elite League. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal onder 20 jaar speelt volgend seizoen zijn oefeninterlands in toernooivorm. Samen met Tsjechië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen en Zwitserland is de Elite League opgericht.

De Elite League bestaat uit zeven wedstrijden, wordt gespeeld tussen augustus en maart en vervangt de losse vriendschappelijke interlands van het team. Spelers geboren op of na 1 januari 1997 zijn in het seizoen 2017/'18 speelgerechtigd voor de Elite League.

Pure winst

Deze nieuwe uitdaging is pure winst voor de ontwikkeling van deze belangrijke lichting

Jelle Goes, Technisch manager van de KNVB: "Dat we dit samen met onze collega bonden voor elkaar hebben gekregen stemt tot tevredenheid. Door het opzetten van de Elite League kunnen onze talenten met meer weerstand tegen goede tegenstanders spelen. Het spelen van een toernooi brengt sowieso meer druk met zich mee dan oefenduels. De spelers van Onder 20 zitten in het voorportaal van Jong Oranje of zelfs het Nederlands Elftal en deze nieuwe uitdaging is pure winst voor de ontwikkeling van deze belangrijke lichting."

Elk team speelt eenmaal tegen de zeven tegenstanders. Voor Nederland staan er in het eerste toernooiseizoen vier thuisinterlands op het programma, tegen Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Tsjechië. Onder 20 treft Engeland, Polen en Tsjechië op vreemde bodem. Teams die in het seizoen 2017/'18 vier thuis en drie uitwedstrijden hebben, spelen in het seizoen 2018/'19 drie keer thuis en vier keer uit. Deze nieuwe opzet wordt in 2018 geëvalueerd en dan wordt ook definitief besloten of de Elite League in 2018/’19 opnieuw van start gaat.

Programma 

De interlands vinden plaats op de vastgestelde data van de internationale FIFA-speelkalender. De laatste wedstrijden van de Elite League worden op 27 maart 2018 allemaal tegelijkertijd gespeeld.

DatumWedstrijd
31 augustus 2017Engeland - Nederland
4 september 2017Nederland - Frankrijk
5 oktober 2017Nederland - Duitsland
9 oktober 2017Polen - Nederland
9 november 2017Nederland - Zwitserland
14 november 2017Italië - Nederland
27 maart 2018Nederland - Tsjechië

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen