Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 klopt Turkije en wint de poule

KNVB Media
KNVB Media
24 oktober 2016, 16:55

Ashleigh Weerden maakte de enige treffer van het duel. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 is met de overwinning op Turkije maandag poulewinnaar geworden in het eerste EK-kwalificatietoernooi. Door de 1-0 zege bleef de ploeg van Jessica Torny in Bulgarije ongeslagen. "Het doel was negen punten halen en dat is gelukt, dus dat is prima." De ploeg had zich al geplaatst voor de Eliteronde.

Turkije was duidelijk de meest geduchte tegenstander van de poule. Na eenvoudige overwinningen op Bulgarije (6-0) en Moldavië (4-0) moest de ploeg nu serieuzer aan de bak. "Het was fijn dat we de laatste wedstrijd nog tegenstand kregen. Je wilt je ontwikkelen en daar heb je weerstand voor nodig. Aan steeds dik winnen heb je niks", aldus Torny wier formatie in het slotduel goed uit de startblokken kwam.

Bij een corner van Silvie van der Plas werd door een aantal speelsters een blok gezet waardoor Ashleigh Weerden volledig vrij kwam. De kleine linksbuiten kopte sterk binnen. "Zij is de kleinste van allemaal, maar kan prima koppen. En gelukkig dat dat doelpunt vroeg viel."

Statistieken

Wedstrijd
Nederland - Turkije 1-0 (1-0).

Scoreverloop
7. Weerden 1-0

Opstelling Nederland
Kop, Ypema, De Sanders, Ten Westeneind (60. Altelaar), Van Schoonhoven, Doejaaren (60. Kenton), Noordam, Weerden, Van der Plas, Dijkstra, Sabajo (69. Van Deursen).

OnsOranje OnsOranje Lees het volledige wedstrijdverslag.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen